Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novinari razotkrili pedofile

Novinarka glumila djevojčicu: 'Povraćalo mi se svaki put kad bi me zvao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča kojom je magazin Provjereno razotkrio predatore na maloljetnike ukazala je na veliki problem s kojim se suočava današnje društvo. I još jednom je potvrđeno kako djeca na društvenim mrežama nikako nisu sigurna.

Nakon što je Hrvatsku šokirala priča magazina Provjereno o ljudima koji putem društvenih mreža vrebaju na maloljetne članove našeg društva, donosimo i svjedočanstvo novinarke koja je posudila glas reporteru Domagoju Mikiću koji se na portalu za upoznavanje predstavio kao 13-godišnja djevojčica i tako 'ulovio' čovjeka koji se maloljetnici predstavio kao 68-godišnjak.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Šokantna ponuda 13-godišnjakinji: 'Dođi da se mazimo i dražimo. Voliš da te drpaju?'

'Mučno mi je samo na spomen cijelog tog događaja. Nakon što je kolega Mikić otvorio profil na jednoj stranici za upoznavanje te nakon što je primio enormnu količinu poruka u vrlo kratkom vremenu, jedan od njih je ozbiljno zagrizao i tražio ga da se čuju telefonom kako bi dogovorili sastanak'
, počinje nam pričati 24-godišnja novinarka čiji identitet želimo zaštititi kao što je to učinilo i Provjereno.

'Kada me zamolio da mu pomognem oko te priče, na prvu nisam uopće razmišljala o tome u što se upuštam, što to 'ajmo se čuti preko telefona' zapravo znači. Pristala sam kako bih pomogla kolegi. No već kad sam u ruke primila papir sa svim ispisanim porukama, postalo mi je mučno. Nisam mogla vjerovati da netko takve poruke može napisati znajući da ih šalje djetetu', rekla nam je hrabra kolegica koja ga je ubrzo nakon toga i nazvala.

A onda je krenula borba sa samom sobom

Sada znam da sam, taj dan kada sam utipkala njegov broj i nazvala, napravila dobru stvar. Ne za sebe, već za sve djevojčice koje bi ovom čovjeku bile sljedeća meta. 'Postao je sumnjičav, trebalo ga je hitno nazvati. Okrenula sam njegov broj, telefon je zazvonio samo jednom - očito je nestrpljivo iščekivao moj poziv. Iskreno, ne sjećam se kako je tekao razgovor, znam samo ono što sam imala prilike vidjeti u prilogu, no znam da je bilo strašno. Iz minute u minutu, razgovor je bivao sve gori i gori. U jednom sam trenutku shvatila kako mi se glas trese, kako ne mogu više pričati, kako mi je užasno mučno, kako bih najradije plakala', potreseno nam je ispričala.

'Prvi je razgovor trajao oko 15 minuta. Objasnila sam mu gdje živim, da mi roditelja nema kod  kuće i pozvala ga na druženje. Nije mu trebalo dugo da pristane. Ponudio se da donese crveno vino, za koje je na profilu 13-godišnjakinje koju sam glumila, pisalo da voli, domaći orahovac, a kako je rekao, kupio je i bon za mobitel kako ne bih trošla svoje novce kad njega zovem. Znao je točno što radi.

Bilo mi je muka cijeli dan. Samo par sati nakon našeg prvog razgovora, nazvao je opet. Želudac mi se  okrenuo svaki put kad bih vidjela da me zove. Rekao mi je kako je sam, pa da ako želim, da me može pokupiti pa da odemo kod njega u stan. Rekla sam mu da sam kod prijateljice i da ne mogu razgovarati.

Taj me je dan nazvao još tri puta i poslao nekoliko SMS poruka. Povraćalo bi mi se svaki put kada bih vidjela da me zove. Konačno smo dogovorili sastanak za sljedeće jutro. Rekla sam mu da ću ga nazvati kad se probudim. Nazvala sam ga i objasnila kamo da dođe. Nije mu trebalo dugo. Za samo 20 minuta bio je kod stana u kojem smo ga čekali.

Posljednji put kad smo se čuli, nazvao me da mi kaže kako stoji pred kućom, no da ima neki poklon koji je ostavio u autu te će otići po njega. Rekla sam mu kako ćemo kasnije zajedno otići do auta, jednostavno sam htjela da sve to što prije završi.

To sam poslijepodne otišla ranije s posla, nisam mogla izdržati bolove u želucu, a kad sam stigla kući počela sam plakati. Nisam bila svjesna u što sam se upustila. Nisam više znala jesam li učinila dobru ili lošu stvar. Na trenutak sam zažalila tog čovjeka. On je bolestan i treba mu pomoć. U tom trenutku nije bilo ugodno biti u koži nekoga tko je onom drugom presudio, koliko god bio kriv.

Sada znam da sam, taj dan kada sam utipkala njegov broj i nazvala, napravila dobru stvar. Ne za sebe, već za sve djevojčice koje bi ovom čovjeku bile sljedeća meta', ispričala je hrabra novinarka koja ima i poruku za sve tinejdžerice.

Uživajte u djetinjstvu, ostanite djeca još neko vrijeme

'Sa svakim je danom takvih slučaja sve više i više. Znam da nije lako biti tinejdžerica u pubertetu, kojoj hormoni divljaju, koja nema pravih prijatelja, kojoj svi idu na živce i kojoj su roditelji najveći neprijatelji. Koju se sa svih strana bombardira s pričama o tome što je lijepo i seksi. Što je poželjno i kakva mora biti.

Nije lako oduprijeti se znatiželji, isprobavanju nečeg novog, a posebno onog zabranjenog. No život ne traje samo danas. Za sve ima vremena i ni sa čim ne treba žuriti. Mladim djevojkama bih poručila neka uživaju u djetinjstvu i odrastanju što duže mogu jer će ionako prebrzo završiti. Ništa spektakularno neće propustiti ako će još neko vrijeme ostati samo djeca. Za sve će imati vremena, koliko god mislile da neće', poručila je naša kolegica maloljetnim djevojkama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene