Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neumorna borba s plamenom

Vatrogasci se bore s 11 požara u 6 županija, dva najnovija na Braču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 15 požara njih 11 se još uvijek gasi, ili su aktivni, ali lokalizirani.

Požar otvorenog prostora kod mjesta Kosinj koji je buknuo još 22. kolovoza i dalje se gasi.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Jučer su u gašenju požara sudjelovali JVP-i Gospić, DVD-i Otočac, Pazarište, Vrhovine, Sinac, Karlobag, Brinje, DIP-ovi Split, Šibenik i Zadar, djelatnici Šumarije i parka prirode Velebit sa ukupno 84 vatrogasaca i 23 vatrogasnih vozila, te dva protupožarna zrakoplova Air Tractor i helikopter za prijevoz opreme i spremnika za vodu. Tijekom noći organizirano je dežurstvo. Tijekom jutra na požarište će biti upućen i 1 Air Tractor.

>> VIDEO Lokalizirani požari u istarskoj županiji

Požar na otvorenom prostoru kod mjesta Švica je ugašen. U požaru je izgorjelo 40 hektara trave, mješovite šume i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su DVD Otočac, Brinje, Sinac i djelatnici šumarije sa ukupno 36 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila, te 2 protupožarna zrakoplova Air Tractor.

Šibensko-kninska županija

Požar otvorenog prostora na području Svilaje (Ružić – Donji Baljci – Vrlika) i dalje se gasi. Požar gase vatrogasne snage sa područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Opožarena je trava, makija i nisko raslinje. Požar iz zraka, na području obje županije, gase zračne snage.

Splitsko-dalmatinska županija

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimio je zahtjev za pomoć u gašenju požara otvorenog prostora na području Pučišća – Povlja na otoku Braču.

Požar gase lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač. Opožareno je oko 3 hektara makije. Požar je pod kontrolom, a gašenje je u tijeku.

Buknuo je i požar na području Milna – Lučica na otoku Braču.

Požar gase lokalne vatrogasne snage. Požarom je zahvaćena borova šum Gašenje je u tijeku. Na otok Brač upućene su i zračne snage, izvijestio je DUZS.

Požar kod mjesta Vrlika i dalje je aktivan, a tijekom noći i jutra nastavljeno je gašenje. Na požarište će biti upućen i jedan Air Tractor. U požaru je izgorjela trava, makija i šuma.

Požar na otvorenom prostoru kod mjesta Sadine je ugašen. U požaru je izgorjela trava i nisko raslinje.

I požar kod mjesta Prugovo je ugašen. U požaru je izgorjelo 4 hektara trave i niskog raslinja.

Požar kod mjesta Dicmo je ugašen. U požaru je izgorjelo 40 hektara hrastove šume, smreka i trave.

Dubrovačko-neretvanska županija

Požar na otvorenom prostoru kod mjesta Imotica je pod kontrolom gasitelja. U požaru je izgorjelo 50 hektara makije i borove šume. U tijeku je sanacija požarišta.

Istarska županija

Požar kod Poreča, mjesto Baderna, je lokaliziran. U požaru je izgorjelo oko 150 hektara trave, niskog raslinja i crnogorične šume. Tijekom noći na požarištu organizirano je dežurstvo.

Požar kod Fažane, mjesto Galižana, pod kontrolom je gasitelja. U požaru je izgorjelo oko 100 hektara trave i niskog raslinja. Tijekom noći na požarištu organizirano je dežurstvo.

Požar kod Pazina, mjesto Pariži, je lokaliziran. U požaru je izgorjelo oko 5 hektara trave, niskog raslinja i crnogorične šume. Tijekom noći na požarištu organizirano je dežurstvo.

Karlovačka županija

Požar uz željezničku prugu na predjelu Lička Jesenica i dalje se gasi. U gašenju požara jučer su sudjelovale županijske vatrogasne snage. Površina požara još uvijek nije procijenjena.

Požar kod mjesta Perjasica i dalje se gasi. Površina požara još uvijek nije procijenjena. Tijekom noći na požarištu organizirano je dežurstvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene