Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova knjiga u Liderovoj biblioteci

Kad vjetar puše, i purani lete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad vjetar puše, i purani lete novi je naslov u Liderovoj biblioteci objavljen u studenom, a sadrži zbirku izabranih kolumni koje glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović pod imenom Ekonomalije u tjednom ritmu piše od prvog broja.

Hrvatska je u recesiji? Smijenite ravnatelja Statistike!', 'Traži se 40-godišnja koncesija za pustinju (za 4,5 milijuna ljudi)', 'Izvoziti je teško. Ali ima li pametniji način dizanja BDP-a?', 'Poduzetnici sve češće dižu ruku na sebe. Političari pošteđeni', primjeri su nekih od 135 naslova objedinjenih u knjizi koja nudi terapiju za događaje koji su obilježili uzbudljivo desetljeće iza nas.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

Jedinstvena pouka: 'Ako sve drugo zakaže, pročitajmo upute' sadržana je u ovoj knjizi čija se poglavlja dopisuju i dalje, i to uredno svaki tjedan. I kao što je jutarnja kava navika od koje se teško odustaje, tako je i ovo: kako ne polemizirati s autorom ove kolumne iznova svakoga četvrtka?', komentira profesor s Pravnog fakulteta Mladen Vedriš.

Naziv ove jedinstvene kronike dramatičnog vremena od 2005. – 2015. godine, obilježenog žestokim uzletom, šestogodišnjom recesijom i krhkim oporavkom, potiče iz kolumne objavljene 5. svibnja 2006. godine, a odnosi se na staru poslovnu izreku koja označava na stanje euforije na tržištu kapitala, kada u nebo lete dionice loših, a ne samo dobrih firmi.

'A bilo je jasno da vjetar ne može dugo puhati takvom snagom. I mnogi su purani pali na tlo. Ostali su samo oni koji su sposobni letjeti bez vjetra, vlastitim snagama. I to su junaci nekih od kolumni. Ali zahvaljujući upornom vanjskom zaduživanju države, neki 'purani' i danas lete. Pitanje je samo do kada', piše Šajatović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene