Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenska televizija tvrdi

'Ništa od susreta Kosor-Pahor uskoro u Zagrebu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema neslužbenim informacijama što ih je objavila slovenska televizija, predsjednik slovenske vlade Borut Pahor ipak se neće se 23. listopada u Zagrebu susresti s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor, iako je to ranije najavljivao.

Pahor u srijedu na konferenciji za tisak, na kojoj je predstavljao novog kandidata za ministra za lokalnu samouporavu Henrika Gjerkeša, nije želio komentirati svoju prošlotjednu izjavu da će se 23. listopada u Zagrebu susresti s predsjednicom hrvatske vlade prilikom otvaranja velike slovensko-hrvatske poslovne konferencije, te da bi tada mogli i potpisati međudržavni sporazum o arbitraži. Kako je u srijedu u svom središnjem dnevniku međutim javila slovenska televizija, 'jasno je da tog susreta 23. listopada neće biti'. Kako tvrdi slovenska televizija, još nije poznato kada će o tom sporazumu raspravljati odgovarajući saborski odbor, kako bi mogao biti parafiran, a ako do toga ubrzo dođe, onda bio se parafiranje i mogući potpis mogli dogoditi do kraja mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović komentirao afere u nogometu 'Afere ne bi smjele biti dio sporta' Slika nije dostupna 'Drugi put bi trebali sudjelovati svi' Van Rompuy: Podržavam svaku inicijativu suradnje na zapadnom Balkanu

Susret tek za nekoliko mjeseci?

No, ako se to ne dogodi do kraja listopada, onda će do novog susreta Pahora i Kosor doći tek za nekoliko mjeseci jer predsjednica hrvatske vlade, kako je navedeno, ne bi željela da se pitanje slovensko-hrvatskih odnosa i arbitraže uvuče u kampanju za predstojeće izbore za novog predsjednika države. Zamjenica predstojnika ureda za odnose s javnošću Vlade RH Martina Banić izjavila je međutim također u četvrtak kako u svezi sastanka premijerke Kosor s premijerom Pahorom 'ništa striktno nije dogovoreno'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene