Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božinovića snimila naša kamera

Ispitani predstojnici ureda premijera, Zelić uputio poruku umiješanima u aferu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Božinović, predstojnik ureda premijera Andreja Plenkovića i Neven Zelić, nekadašnji predstojnik Ureda premijera u vladi Tihomira Oreškovića, dali iskaz u USKOK-u.

Davor Božinović, predstojnik ureda premijera Andreja Plenkovića i Neven Zelić, nekadašnji predstojnik ureda premijera u vladi Tihomira Oreškovića, dali su iskaz danas u USKOK-u. 

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

I dok je Zelić izašao pješice iz zgrade i dao novinarima izjavu, Božinović je u USKOK dovezen službenim Audijem kojim je potom i napustio zgradu. Božinović je u dvorište USKOKA ušao u službenom vozilu gdje ga je snimila naša kamera.

Nakon dvosatnog ispitivanja Zelić je novinarima pred zgradom DORH-a rekao da ne može ništa komentirati s obzirom da postupak traje, dodavši samo da se nada kako će se što prije utvrditi što se događalo "i da će se ova situacija, koja baca loše svjetlo na rad državnih institucija koje moramo izgrađivati, što prije raščistiti".

Zelić je imao poruku za odgovorne za ovu aferu. "S obzirom da se nalazimo u korizmenom razdoblju, onima koji su sudjelovali u ovome poručio bih da se pokaju, obrate i da spase svoju dušu", rekao je Zelić.

Zelić je, baš kao i Tomislav Saucha, po funkciji morao potpisati naloge za službena putovanja na temelju kojih su isplaćivane dnevnice u Oreškovićevoj vladi. Da se ta putovanja nikad nisu dogodila posumnjao je i sam Saucha, nakon što je dobio uvid u dokumente koji su bili sastavni dio postupka koji se vodi protiv njega. 

U utorak su u USKOK-u ispitani nekadašnji Oreškovićevi savjetnici Davor Hujić, Stjepo Bartulica i Jakša Puljiz, a istog dana ispitana je i Sandra Zeljko, koju je u Vladu iz Ministarstva branitelja dovela tadašnja premijerka Jadranka Kosor, nakon čega je radila kao tajnica Tomislava Sauche, te potom ponovo kao tajnica u uredu premijera u vladama Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića

Premijer Andrej Plenković je na izvanrednoj konferenciji za novinare u ponedjeljak također obavijestio javnost da su internom istragom u Vladi utvrđene sumnjive isplate dnevnice, te je slučaj predan Državnom odvjetništvu. 

Za razliku od Sauche koji ima status osumnjičenika, Zelić i aktualni predstojnik premijerovog ureda Davor Božinović, imaju status svjedoka. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene