Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenik u Bruxellesu

Neven Mimica zadovoljan funkcijom koju mu je dodijelio Juncker

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj kaže da je riječ o važnom resoru, budući da su EU i zemlje članice najveći donatori razvojne pomoći u svijetu.

Hrvatski povjerenik Neven Mimica izrazio je zadovoljstvo resorom koji mu je dodijelio izabrani predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, istaknuvši da je Europska unija najveći donator pomoći za razvoj u svijetu.

Pročitajte i ovo Gost Dnevnika Nove TV povjerenik Europske komisije Neven Mimica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gost Dnevnika nove TV Neven Mimica o svojem petogodišnjem radu na mjestu povjerenika EU-a: "Za Hrvatsku se lobira iz Hrvatske, povjerenik se time ne bavi" Slika nije dostupna Izglasao EP Europska unija dobila je svoju Vladu

'Velika je čast biti imenovan za povjerenika za međunarodnu suradnju i razvoj', objavio je Mimica u priopćenju nakon što je Juncker objavio raspodjelu resora u svojoj ekipi.

Mimica dodaje da je riječ o važnom resoru, budući da su EU i zemlje članice najveći donatori razvojne pomoći u svijetu.

Mimica povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj

'U međuovisnom svijetu, budućnost Europe je neodvojivo vezana s budućnošću naših bližih i daljnjih susjeda', kaže Mimica.

Mimica je istaknuo da je i na sadašnjoj dužnosti povjerenika za zaštitu potrošača 'pokušao pokazati dodanu vrijednost Europe za svakodnevni život građana. To ću nastojati i u budućnosti', rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene