Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozadina priče

Nestala studentica iz Dubrovnika nazvala majku i rekla: 'Pomozi mi, majko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvodnevne potrage dubrovačka studentica Andrea Pirjać (19) pronađena je u Londonu. Brzom reakcijom londonske i hrvatske policije djevojka je dobro.

Priča oko nestanka i pronalaska dubrovačke studentice Andreje Pirjać, počela je još ljetos, kad se djevojka počela dopisivati putem Skypea s muškarcem iz Londona. Ono što Pirjać tada nije znala jest da je njezin online prijatelj čovjek s kriminalnim dosjeom pa je pristala na njegov prijedlog da dođe u London, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

>> Nestala studentica PRONAĐENA u Londonu

U Zagreb je došla kako bi studirala pravo, a tad je kupila i kartu za London. Na Plesu su je snimile nadzorne kamere dok je preuzimala kartu, a dok je čekala let stiglo joj je i nekoliko lažnih poziva iz iItalije, Južne Koreje i čak Kenije.

Pirjać je sa sobom ponijela dva mobitela, a po dolasku u London, jedino što je uspjela napraviti jest uputiti poziv majci i izreći: 'Pomozi mi, majko'. Mobitel s kojeg je upućen taj poziv, navodno joj je oduzet, no drugi mobitel joj nije oduzet.

Njezin nestanak javnosti ubrzo obznanjuje i hrvatska policija te počinje potraga, u koju je aktivno bio uključen i sam ministar Ranko Ostojić, piše Slobodna. Pirjać je locirana putem signala drugog mobitela kojeg je nosila sa sobom, s kojim su hrvatski policajci upoznali i upozorili svoje londonske kolege.

Djevojka je pronađena u stanu istog muškarca s kojim se dopisivala putem Skypea, no kako je istraga u tijeku, nije razjašnjeno je li se radilo o otmici ili nečem drugom.

Andreju Pirjać po povratku u Zagreb čeka razgovor s policijom, kako bi se razjasnilo događaje iz 22. listopada, kad je proglašena nestalom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene