Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bye-bye 'Pelješki most'

Nema plana 'B', Hajdaš Dončić želi 'neumski koridor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Zorana Milanovića odlučna je u tome da ne da više ni lipu za Pelješki most.

Ne zna se ni kada će autocesta do Dubrovnika. Ministar Hajdaš Dončić s krajnjeg juga poručuje - neumski koridor je prioritet! Hrvatska će, ulaskom u Europsku uniju, biti jedina članica koja do svog teritorija dolazi preko druge države.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik (SDP) - 1 Sukob Izraela i Hamasa Hajdaš Dončić o izraelskom odgovoru na napad Hamasa i reakciju veleposlanstva: "Treba paziti da ne bude prekomjernog granatiranja" Slika nije dostupna Ministar u Dnevniku Nove TV Hajdaš Dončić: Neumski koridor mogao bi se izgraditi u roku od tri godine

Ministra su na graničnom prijelazu pred Neumom dočekali užurbani radovi ali i kilometarska gužva. "Izvršavamo svoje obveze, ono što moramo napraviti do ulaska u Europsku uniju, dakle, moramo izgraditi moderan carinski prijelaz", ističe Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

"Nažalost smo imali problema s izvođačem radova. Nastojati ćemo iskoordinirati to, sada s lokalnim vlastima i s policijom, da je radovi ne izvršavaju preko vikenda, da ovisno kada je špica i tijekom radnih dana da se rade noćni radovi", kaže Boris Lalovac, zamjenik ministra financija.

Ministar prometa konačno se susreo s najvećim zagovarateljem Pelješkog mosta, dubrovačko-neretvanskim županom. Nakon dugog sastanka, mišljenja su i dalje različita. "Rješenje koje ne obuhvaća autocestu do Dubrovnika za nas nije prihvatljivo, da time Jadransko jonski koridor prepuštamo BIH, a mogli bi možda tu iskoristiti europska sredstva", smatra Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan.

"Preporučio sam da je adresa za rješavanje svih, da tako kažemo problema koji se tiču razvoja cestovne infrastrukture, da su Hrvatske Ceste. Ali, kratkoročno sigurno nećemo graditi Pelješki most", kaže Dončić. Ministar ističe, apsolutni prioritet je Neumski koridor, što će Hrvatsku stajati 30 milijuna eura. Ipak, što će BIH dobiti zauzvrat nije odgovorio.

"Čekamo određene konzultacije s Bruxellesom. Dakle, ja duboko vjerujem da ćemo dobiti odobrenje i dopuštenje da na taj način riješimo koridor s jugom Hrvatske", dodaje Dončić. Plana B nema. Inače, protiv Neumskog koridora danas se oglasio i sam načelnik Neuma, koji je naglasio kako će koridor Neum podijeliti i getoizirati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene