Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ministara progovorio Čobanković

'A što da komentiram, po drugi je put ostavio Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arsen Bauk je podsjetio da HDZ svojedobno nije skinuo imunitet kako bi se pritvorilo Branimira Glavaša.

'Mogu potvrditi da je u Mandatno imunitetno povjerenstvo stigao zahtjev za skidanje imuniteta zastupniku Ivi Sanaderu zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti. O sadržaju za što ga se tereti ne mogu govoriti, jer je zahtjev klasificiran. Mi ćemo postupiti po uobičajenoj praksi i to će biti danas na sjednici u 14.30 sati', rekao je zastupnik SDP-a Arsen Bauk. Potvrdio je kako je u zahtjevu DORH-a zatražen i pritvor za Sanadera, ali je istaknuo kako je to pitanje suda, a ne MIP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo je poruka društvu' TIH: Korupcija se ne isplati! Slika nije dostupna Bauk o bivšem premijeru 'Počela je ultimate fight borba Sanadera i HDZ-a'

>> DORH podnio zahtjev za privođenjem bivšeg premijera

>> Ekskluzivno doznajemo: Sanader jutros izašao iz kuće i napustio Hrvatsku

HDZ po treći put pokušava dobiti izbore na Sanaderovo ime

Podsjetio je pritom da HDZ svojedobno nije skinuo imunitet kako bi se pritvorilo Branimira Glavaša. 'Je li ratni zločin veći ili manji zločin od ovoga za što se tereti Sanadera neka oni (HDZ) odluče', poručio je Bauk.

Ranije je novinarima u Saboru izjavio kako njegova stranka već godinama upozorava na nepravilnosti. 'I očito je da je DORH pronašao elemenata za to', rekao je. Bauk smatra da HDZ na Sanaderovo ime i po treći put pokušava dobiti parlamentarne izbore.

'Mislim da im to neće poći za rukom i pitanje je kada će njegovi suradnici ići njegovim putem, kao što su uostalom to i rekli', kazao je, a na upit misli li da će Sanader biti priveden pravdi, rekao je kako je prava osoba za odgovor na to pitanje predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor.

A što da komentiram, po drugi je put ostavio Hrvatsku Petar Čobanković Ranko Ostojić nije mogao točno reći je li bilo propusta oko Sanaderovog napuštanja zemlje. 'Stvarno ne znam ako je bio izdan istražni nalog i ako mu se pokušao izručiti, onda se moglo spriječiti. Mislim da je on iskoristio situaciju i napustio zemlju', kazao je Ostojić.

'Ne može sve ovisiti o jednom čovjeku'

Zahtjev DORH-a komentirao je i Josip Salapić, saborski zastupnik HDZ-a. 'Mi idemo dakle do kraja u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Neka sve instzitucije i nadležna tijela u ovoj državi rade svoj posao pa tako i DORH', rekao nam je Salapić, iz kluba zastupnika HDZ-a. Smatra kako posljedica po HDZ uopće neće biti. 'Sanader je HDZ i Vladu napustio na svoj način, mi smo izabrali svoju predsjednicu stranke i Vlade', dodao je i istaknuo kako ne može čitava država biti ovisna o jednom čovjeku, već o svim građanima.

Visoki dužnosnici HDZ-a uglavnom su bili bez komentara. Izjavu nije htio dati predsjednik Sabora Luka Bebić kao ni ministri Đuro Popijač, Božo Biškupić i Tomislav Ivić. Ogasio se jedino Petar Čobanković. 'A što da komentiram, po drugi je put ostavio Hrvatsku', rekao je Čobanković.

Novinari su za komentar upitali i zastupnika Berislava Rončevića, koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog afere 'Kamioni', no on je odbio dati konkretan komentar. Na upit gdje će popiti kavu sa Sanaderom, nakon što je viđen na kavi s njim prije neki dan, Rončević je odgovorio kako će popiti kavu s njim gdje se god ukaže prilika za to.(D.Ma./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene