Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U znak protesta

Ne žele trpjeti atmosferu straha: 12 kapetana Croatia Airlinesa dalo otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U znak protesta 12 kapetana Croatia Airlinesa dalo je ostavke na svoje dužnosti instruktora zbog solidarnosti s kolegom kapetanom Androm Šarinićem.

Dvanaest kapetana Croatia Airlinesa dalo je ostavke na svoje dužnosti instruktora u znak protesta zbog otkaza instruktorskog ugovora koji je Uprava hrvatske kompanije uručila njihovom kolegi kapetanu Andri Šariniću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatreni obruč VIDEO Požar u Italiji zarobio putnike u avionu Croatia Airlinesa: "O njima se vodi sva moguća skrb" Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Ipak ne polijećemo! Zbog ovog poteza Ryanair otkazao čak 110 letova za Zagreb

Kapetani instruktori su obavijestili Upravu o ostavkama, a navode da otkaz Šariniću Uprava nije obrazložila.

"Kapetani na linijskom školovanju, instruktori na tipu i ispitivači temelj su stabilnosti i sigurnosti letačkih operacija", navode instruktori kapetani.

Također dodaju da u tvrtki vlada atmosfera atmosfera straha u kojoj ne znaju hoće li mišljenje biti za otkaz.

Direktor Croatia Airlinesa Krešimir Kučko kaže da je iskoristio diskrecijsko pravo da bira najbliže suradnike pa je odlučio otkazati Šariniću ugovor za instruktora, a kao razlog navodi da želi pomladiti kadar.

Direktor Kučko ističe da je dopis instruktora pamflet i dio pritisaka zbog kolektivnog ugovora, izvještava Poslovni dnevnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene