Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad cijena nekretnina

Ne možete kupiti stan u Zagrebu? Idite na Floridu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene nekretnina u Americi najniže su od 1995 godine, no unatoč padu vrijednosti, njihova prodaja stoji.

Posebno niske cijene nekretnina bilježe se na Floridi, a najnoviji podaci nacionalne udruge za prodaju nekretnina kažu da je u srpnju prodaja kuća pala za 25.5 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, piše Večernji list. Najniže su cijene u predjelima oko Palm Beacha na Floridi, gdje su stanovi 2006. kupovani za 180 tisuća dolara, a sada se prodaju za 24.900 dolara ili oko 19.700 eura.

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo Ilustracija Najgore u Danskoj Hrvatska na vrhu EU po poskupljenju stambenih nekretnina

>> Kupite kuću u Hrvatskoj, dobijete i stan u Vegasu!

Brokeri tvrde da će cijene nekretnina i dalje nastaviti padati, vjerojatno od pet do deset posto, a optimističnije stanje očekuju tek u proljeće 2011. godine. Večernji list piše kako se Amerikanci teško odlučuju za kupnju je stanova i kuća u strahu od gubitka posla i zbog činjenice što ne osjećaju da zemlja ide prema gospodarskom oporavku. Tako na Floridi trenutno ima tisuću stanova koji se mogu kupiti za vrijednost automobila Forda Mustanga GT500 koji stoji 27 tisuća dolara. Američki investitori razmišljaju da je bolje prodati i jeftino nego da nekretnina stoji prazna. Do takvog stanja svijesti još je daleko od hrvatskog tržišta nekretnina.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene