Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije nemoguće

Kupite kuću u Hrvatskoj, dobijete i stan u Vegasu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupiš stan u Hrvatskoj, drugi dobiješ gratis, ali to nije sve. Gratis stan nalazi se u središtu Las Vegasa tek nekoliko minuta udaljen od čuvenog Stripa i glasovitih kasina. Zvuči nemoguće!

Na visoke cijene nekretnina u Hrvatskoj te krizu zbog koje je tržište u stanju kliničke smrti, dubrovački trgovac nekretninama ponudio je nevjerojatno rješenje. Poslužio se formulom uspješne prodaje cipela, kupiš jedan, dobiješ dva, samo što ovdje nije riječ o cipelama već o stanovima. 'Ako kupite kuću od 400 tisuća eura u Dubrovniku na Jadranu, dobijete stan od 50-70 kvadrata u Las Vegasu', ističe Amir Subašić, agent nekretninama.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta"

Pa niste valjda pomislili da ćete kupiti straćaru u Hrvatskoj i za to dobiti stan u Las Vegasu. Minimalna investicija mora biti 300 tisuća eura, i još jedan detalj, prema američkim zakonima, stan ipak morate kupiti, pa ćete za njega morati izdvojiti simboličan iznos, tek 1 dolar. 'Svi ti stanovi imaju pogled na strip... kockarnice i tako', dodaje Subašić.

Ako još uvijek tražite dlaku u jajetu, opustite se. Ovako što je moguće budući da su cijene nekretnina u Americi nevjerojatno niske. S druge strane, kod nas su cijene neopravdano visoke. Kad sve zbrojite i oduzmete, računica je i te kako jasna. Što se tiče vas, nakon što dobijete ključeve stana u Las Vegasu se ne morate niti pojaviti. Stan možete povjeriti agenciji koja će ga iznajmljivati, a cijena tjednog najma je 1000 dolara.

'Razne firme daju cipele... ovdje kupite stan, djelomično za gotovinu, djelomično na kredit, a taj vam stan u Las Vegasu može otplaćivati kredit, ili čak donositi zaradu', ističe Subašić. Pravna procedura u SAD-u vrlo je jednostavna. Državi ste dužni plaćati godišnji porez od 100-njak dolara, a mjesečni troškovi stana u Las Vegasu iznose između 100 do 200 dolara. Vama će preostati samo da se od svog novog stana prošetate do glasovitih kockarnica i zaigrate na omiljenu boju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene