Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsezona u radovima

Navala turista na Dubrovnik koje će dočekati - raskopane ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Uskrs se u Dubrovniku očekuje oko 6 tisuća gostiju u hotelima i privatnom smještaju, dok će za vikend kruzeri u Dubrovnik dovesti desetak tisuća putnika.

Zbog kasnog Uskrsa turistički rezultati predsezone su nešto slabiji nego prošle godine, ali to bi se veoma brzo trebalo promjeniti. Od jučer je Dubrovnik zračnim putem povezan s Atenom, a današnja novost je odluka ruskog Aeroflota kako će ipak letjeti prema Dubrovniku, u sezoni čak 3 puta tjedno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 grad u doba pandemije Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti

>> 'Smiješi' nam se turistički dobar Uskrs

Ipak, svi ti gosti koji dođu u Dubrovnik mogli bi se i neugodno iznenaditi kada, osim povjesnih starina, ugledaju i raskopani Grad. Naime, Dubrovnik je postao pravo gradilište, gradi se kružni tok, uređuju ulice i raskrižja, dakle sve ono što se je moglo i moralo napraviti još ove zime.

Turisti moraju izbjegavati automobile

S toplim proljetnim danima Dubrovnik se za sezonu počeo pripremati, čini se, temeljitije nego ikad. Prvo što goste dočeka u Gružu, svojevrsnoj recepciji Grada, su raskopane ulice, prometno preusmjeravanje i građevinski radovi. Turisti koji su stigli autobusom ili brodom tako doslovno moraju izbjegavati automobile.

Dubrovčani su ogorčeni, tvrde, ovo je trebalo raditi zimi. 'Ja sam imala primjer vidjeti da putnici idu, par članova obitelji idu, muž se se živcira, vrati se jer mora preskakati', rekla je jedna Dubrovčanka. Na cesti koja vodi prema zračnoj luci ponovno radovi. U čekanju na zeleno svjetlo gube se dragocjene minute.

Od ovog tjedna Dubrovnik povezan s Atenom

 

Dubrovački gradonačelnik tvrdi da će radova biti još i više. 'Grad Dubrovnik je primarno grad svojih građana koji u njemu žive 365 dana i ja vodim prvenstveno računa o njima. Već ovaj vikend se nastavljaju radovi na nekim drugim ulicama u Gradu Dubrovniku, neke će postati konačno jednosmjerne, ubrzat će se proces', rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić.

I dok jedni rade, drugi otvaraju šampanjac. Od ovog tjedna Dubrovnik je zračnim putem povezan s Atenom, a uskoro će biti i s Venecijom. Veze s ova dva grada trebale bi biti veza cijelim svijetom. 'To je povezivanje kolijevki civilizacija Mediterana, najvažnijih centara. Oni gosti koji doputuju iz dalekih zemalja oni nastoje u što kraćem roku što više toga vidjeti', rekla je Jelka Tepšić, direktorica TZ Dubrovnik.

A u Dubrovniku će gosti doista imati što vidjeti, od povijesnih zidina do današnjih gradilišta. Dubrovačke pripreme za Uskrs počele su prije nekoliko dana, na Stradunu je organizirana prodaja uskrsnih suvenira, gotovo svakodnevno se održavju korizmeni koncerti, a održana je i procesija starom gradskom jezgrom povodom Velikog petka. Na sam dan Uskrsa na Stradunu će pjevati klape, a svim dubrovačkim gostima djelit će se pisanice i letci s opisom tradicionalnih uskrsnih običaja u Dubrovniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene