Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak sezone

'Smiješi' nam se turistički dobar Uskrs

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je uskršnji vikend i početak turističke sezone.

Prema onome što kažu hotelijeri stojimo više nego dobro. Stižu nam Nijemci, Austrijanci i Slovenci od kojih će mnogi doći i na tjedan dana kako bi iskoristili školske praznike. Kao i uvijek za Uskrs najviše će profitirati Istra i Kvarner zbog blizine i tradicije da se Uskrsne blagdane provodi baš tamo.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Uskrs, ilustracija Sretan Uskrs Znate li razliku između Uskrsa i Vazma? Neki su običaji jako zanimljivi

'Turisti nam ponajviše dolaze iz susjednih zemalja, Njemačka, Austrija, naravno tu su i domaći gosti iz Hrvatske koji nam zauzimaju dosta kreveta, a ove godine imamo jako dobre najave i iz susjedne Srbije', rekao je jedan hotelijer. 'Na kratkom smo odmoru, ali uživamo u klimi, sve je procvalo, zaista je lijepo ovdje', reko je jedan turist iz Austrije.

'Naše nade polažemo na njemačko tržište, posebice južne pokrajine kao što je Bavarska, očekujemo pluseve sa slovačkog tržišta, austrijskog i posebice naših susjeda Slovenaca', rekao je ministar Damir Bajs. Dobri restorani, prekrasna priroda i naravno blizina, razlozi su što za Uskrs uvijek najviše profitiraju Istra i Kvarner. Hoteli su najzanimljiviji.

'Dobar Uskrs je dobar znak!'

'Hoteli su oni koji su ponajviše u plusu, no i privatni smještaj ima relativno dobar buking za Uskrs, a kao jednu zanimljivost ću reći da će se otvoriti i dio kampova, što sigurno prošle godine nije bio slučaj', dodao je Bajs. Svibanj nam je najbolnija točka ove godine, no ministar se nada da će avioprijevoznici i turoperatori s kojima je potpisan ugovor dovesti goste.

Dašak ljeta već je na kvarnerskim plažama, a hotelijeri kažu - dobar Uskrs je dobar znak! 'Vjerujem da je i nadam se da je tako, upravo iz razloga što smo mi jako lijepo popunjeni i najave već sad pokazuju puno bolji rezultat koji očekujemo nego prošle godine, tako da sam siguran da je ovo najava jedne odlične sezone', rekao je jedan hotelijer.

'Pripreme su gotove, smještajni kapaciteti i turistički smještaj spremni, turisti samo trebaju doći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene