Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bolja, ljepša i pametnija Hrvatska'

PREVLADANE NESUGLASICE Narodna koalicija potpisala predizborni sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelni ljudi stranaka udruženih u Narodnu koaliciju potpisali su u subotu u Zaboku sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Sporazum su potpisali SDP-ov predsjednik Zoran Milanović, čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, prvi čovjek HSS-a Krešimir Beljak te šef HSU-a Silvano Hrelja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..."

'U Zaboku nismo slučajno, u ovom dijelu Hrvatske počeli su se vidjeti i osjećati prvi opipljivi rezultati našeg rada, nastojanja, uspjeha, katkad neuspjeha u protekla četiri godine', rekao je Zoran Milanović nakon potpisivanja predizbornog sporazuma. Najavio je orijentaciju koalicije prema radu i obrazovanju. 'Znam da zvuči banalno, ali sve se svodi na to', ustvrdio je.

Po riječima Krešimira Beljaka, koalicija se neće baviti prošlošću nego budućnošću, pitanjem budućnosti hrvatske djece, hrvatskog sela i grada, nacije i svih građana, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo i različitosti, te za Hrvatsku 21. stoljeća koja će imati stabilnu vlast.

Ivan Vrdoljak istaknuo je kako će koalicija preuzeti političku odgovornost i vratiti dostojanstvo, ne samo političkim institucijama nego i građanima Hrvatske, stvarati budućnost s modernim obrazovanjem i razvijenim gospodarstvom, te dokazati da Hrvatska može bolje nego što je bilo u proteklih godinu dana.

Silvano Hrelja je ocijenio kako bi potpisivanje moglo označiti povijesnu prekretnicu Hrvatske, ustvrdivši kako nam treba "bolja, ljepša i pametnija Hrvatska", koja napreduje, štiti slabije i blista dalje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene