Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promicanje tolerancije

Nagrada 'Luka Ritz' u rukama Monike Jukić i Morena Muškovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici Monika Jukić iz Osnovne škole Knez Mislav u Kaštel Sućurcu i i Moreno Mušković iz riječke Ekonomske škole 'Mije Mirkovića' dobitnici su Godišnje nagrade za promicanje tolerancije i škole bez nasilja 'Luka Ritz'.

Nagradu su im uručili potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Nagrada 'Luka Ritz' pokrenuta je prije dvije godine u spomen na tragično preminuloga istoimenoga zagrebačkoga srednjoškolca kao i sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja. Dodjeljuje se jednom učeniku osnovne škole te jednom učeniku srednje škole za njihov doprinos promicanju tolerancije i škole bez nasilja. Nagrada se sastoji od skulpture, posebnoga priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od tisuću kuna mjesečno.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Slika nije dostupna Ubojica Luke Ritza od utroka na slobodi Gdje je tu pravda?

Škola koju pohađa nagrađeni učenik također dobiva prosebno priznanje. U današnje vrijeme kada su djeca izložena mnogim negativnim utjecajima, Nagrada 'Luka Ritz' koju je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa utemeljilo prije dvije godine, simbolizira težnje cijelog društva za civiliziranošću, humanošću i tolerancijom, istaknuo je ministar Fuchs. Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič istaknula je da je prioritet cijeloga društva sačuvati svaki mladi život, pozdravivši sve aktivnosti koje promiču toleranciju i nenasilje.

U ime Povjerenstva za dodjelu nagrada Lukina majka Suzana Ritz, istaknula je da i ove godine odabir najboljih među kandidatima bio iznimno težak posao. Monika Jukić nagrađena je za organiziranje humanitarnih akcija, izložbi i koncerata, radi na različitim projektima suzbijanja nasilja među vršnjacima. Moreno Vučković pokrenuo je više inicijativa u svojoj školi za spračavanje alkoholiziranja učenika, te pomaže učenicima s invaliditetom i posebnim potrebama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene