450870
450870
450870
450870
450870

U osam mjeseci ubijeno 11 žena

  • , 21.09.2016., 14:41
  • Autor:
  • komentara

U povodu obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, održana je konferencija " Možemo zajedno".

 
 
 
 
Borba protiv nasilja nad ženama (Video: Dnevnik Nove TV)
Borba protiv nasilja nad ženama (Video: Dnevnik Nove TV)

Povodom nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava sutra, 22. rujna, održana je konferencija "Možemo zajedno". Cij je skrenuti pozornost na institucije te osnažiti međuresornu suradnju, ali i javnost da se zajedno bore protiv svih oblika nasilja, posebice onoga u obitelji. Obilježavanje ovog dana započeto je nakon tragedije u kojoj je suprug usmrtio suprugu, njezinu odvjetnicu i sutkinju. Samo u ovoj godini ubijeno je 11 žena.

'1.1 do 31.8 2016 ubijeno je 11 žena i 11 je bilo pokušaja ubojstva, što znači na žalost da se ne možemo pohvaliti negativnom statistikom. evo pokušavamo kao i ovom današnjom međuresornom konferencijom da se, najprije struka što bolje i što više poveže. državne institucije da zajedno surađuju kako bi mogli kad već dođe do nasilja zaštiti žrtvu', rekla je Juretić.

Cilj je skrenuti pozornost na institucije te osnažiti međuresornu suradnju, ali i javnost da se zajedno bore protiv svih oblika nasilja, posebice onoga u obitelji.

Na konferenciji povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, nazočila je ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić i ministar zdravstva Dario Nekić, kao i predstavnici ministarstva pravosuđa, policije, odgoja i obrazovanja, predsjednici i predstavnici sudova, državnoga odvjetništva, pravobraniteljstva, centara za socijalnu skrb, domova zdravlja, psihijatrijskih bolnica i udruga.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se