Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli"

Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade komentirao aktualnosti te je ustvrdio da je Hrvatska nakon protjerivanja diplomata iz Beograda reagirala na jedini način na koji je mogla.

Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade komentirao aktualnosti te se osvrnuo na, kako je nazvao, "uključiv i socijalno osjetljiv" proračun za 2024. godinu.

"U njemu je predviđen prostor za pomoć građanima i gospodarstvu u kriznim vremenima te se smanjuje udio javnog duga u BDP-u", rekao je premijer.

"Očekujemo daljnje usporavanje inflatornih pritisaka", dodao je te istaknuo veliko povjerenje koje su građani pokazali u državne financije kada su prošle godine kupili državne obveznice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zvala ga je dedo Osuđeni pedofil na slobodi ušetao u redakciju Provjerenog kako bi ispričao svoju stranu priče

Također je spomenuo protjerivanje hrvatskog diplomata iz Beograda i hrvatski odgovor na to.

"Bez pojašenjenja ikakvih detalja, mi smo reagirali odmah i jednog smo diplomata proglasili nepoželjnim. Reagirali smo jedino kako se u takvim situacijama može, bez obzira na izbornu situaciju u Srbiji", napomenuo je.

Premijer je istaknuo i da je od Francuske preuzet treći borbeni avion Rafale, a do ožujka će biti preuzeto svih šest, te da je Vlada odlučila uložiti velika sredstva u besplatne obroke za učenike kako bi se mogli bez problema fokusirati na svoje obrazovanje.

"Povećava se i broj djece koja će imati pravo na doplatak, a proračunska sredstva su za tu namjenu povećana za 90 milijuna eura", rekao je.

Pročitajte i ovo Vojislav Šešelj Poznat razlog U Haagu podignuta nova optužnica protiv Šešelja: Hoće li ga Srbija izručiti?

Plenković je također rekao da otvoreni radovi na novom plinovodu Zlobin-Bosiljevo te je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na kvalificiranju na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene