Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na istarskim graničnim prijelazima 10-kilometarske kolone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na istarskim graničnim prijelazima Kaštelu i Plovaniji kolone vozila duge su oko deset kilometara na ulasku u Hrvatsku i izlasku iz nje, a pojačan je promet i na međimurskome prijelazu Goričanu, doznaje se od policije.

Preko triju istarskih graničnih prijelaza, od kojih jedino u Požanama nije bilo gužve ni zastoja, do podneva je u Hrvatsku ušlo više od 24.000 stranaca, a izašlo ih je oko 15.000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolone kod tunela Sv. Rok Slika nije dostupna Pojačan promet na Macelju i Bregani, kroz Malu Kapelu jednosmjerno

Promet je znatno pojačan na svim cestama u Istri, poglavito na ulazu u veća turistička središta.

Manjih gužvi i čekanja ima i na naplatnim kućicama na vijaduktu Mirni na zapadnom kraku "istarskog ipsilona".

Promet je pojačan i u pulskoj Zračnoj luci.

Preko najprometnijih graničnih prijelaza u Međimurskoj županiji u Hrvatsku je s petka na subotu ušlo gotovo 29.000 stranih turista, a izašlo ih je oko 7500.

Na najvećemu cestovnom graničnom prijelazu Goričanu promet je bio pojačan pa se u Hrvatsku ulazilo u četiri kolone, a na prijelaz granice čekalo se 15-ak minuta.

Na graničnome prijelazu Murskom Središću Turistička zajednica
organizirala je okrjepu za strane turiste, a žene u narodnim nošnjama dijelile su im promidžbeni materijal o hrvatskim turističkim odredištima.

Graničnim prijelazima u Međimurju - Trnovcem, Goričanom i Murskim Središćem za dolazak na ljetovanje u Hrvatsku najviše se koriste Mađari, Česi, Slovaci, Rumunji i Slovenci.

Na autocesti A1 Zagreb-Split pred tunelom "Sv. Rok" kolona vozila u smjeru mora duga je oko četiri kilometra, prema unutrašnjosti oko osam kilometara, a pred tunelom "Mala Kapela" nema gužve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene