Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Dravi potonuo brod, isteklo 50 litara nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rijeci Dravi kod Pampasa u Osijeku jučer je potonuo brod iz kojeg je isteklo oko 50 litara nafte. Na mjesto potonuća broda upućeno je 18 vatrogasaca sa 6 vozila i čamcem iz JVP Osijek i DVD Gornji Grad koji su oko potonulog broda razvukli branu kako bi se spriječilo otjecanje goriva i maziva rijekom, te su tijekom noći davali rasvjetu za potrebe policije i vodopravne inspekcije.

Vlasnik broda angažirao je ronioce.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snažne veze Država o kojoj ovise ekonomske prilike Europe i Azije financira Hamas stotinama milijuna dolara Ilustracija Pod okupacijom od 2015. Ukrajina ponovno zauzela naftne platforme blizu Krima: "To je od strateške važnosti"

Prema obavijesti Župana osječko-baranjskog dogovoreno je da će vlasnik broda danas putem ovlaštene tvrtke izvaditi brod i sanirati mjesto potonuća.

Osječki županijski centar 112 o tom je ekološkom incidentu primio informaciju od građanina koji je jučer oko 16,30 sati primijetio naftnu mrlju na Dravi.

Centar 112 je o tome odmah obavijestio županijsku vodopravnu inspekciju i inspekciju zaštite okoliša, stručnjake Vodnogospodarskog odjela Osijek, OKC PU osječko-baranjske JVP Osijek, te Lučki kapetaniju Osijek. DC 112 je o dojavi obavijestio glavnog državnog vodopravnog inspektora i stručnjake u Sektoru zaštite voda Hrvatskih voda.

Inspektor zaštite okoliša je čamcem obišao mjesto događaja i utvrdio da je izvor onečišćenja potopljeni brod oko 200 metara uzvodno od konjičkog kluba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene