449320
449320
449320
449320
449320

270 PROMAKNUĆA U KOVAČEVOM MINISTARSTVU? 'Ispravljali smo nepravdu'

  • , 07.09.2016., 11:12
  • Autor:
  • komentara

Iz MVEP-a su poručili kako je promaknućima ispravljena višegodišnja nepravda prema pojedinim profesionalnim diplomatima koji nisu promicani više od pet godina

 
 
 
 
Kritike zbog promaknuća (Video: Dnevnik Nove TV)
Kritike zbog promaknuća (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač promaknuo je određeni broj djelatnika MVEP-a u skladu sa zakonima i u nastojanju da se ispravi nepravda prema pojedinim diplomatima koji nisu napredovali godinama, priopćio je u srijedu MVEP.

Jutarnji list je u srijedu objavio da je ministar Kovač mjesec dana prije izbora promaknuo 270 zaposlenika MVEP-a, dodajući da "neki od njih za to nisu imali uvjete".

Ministarstvo je odgovorilo da je Kovač odluku o promaknućima u više diplomatsko zvanje donio povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i sukladno Zakonu o vanjskim poslovima, Zakonu o sustavu državne uprave i Pravilniku o unutarnjem redu MVEP-a.

"Postavljenjima i promaknućima u više diplomatsko zvanje uvažava se osobni doprinos profesionalnih diplomata izgradnji hrvatske službe vanjskih poslova, motivira ih se za učinkovito i kreativno izvršavanje radnih zadataka i omogućava im se nastavak karijernog napredovanja", ističe se u priopćenju.

MVEP ujedno naglašava da je ovim promaknućima ispravljena i višegodišnja nepravda prema pojedinim profesionalnim diplomatima koji nisu promicani više od pet godina.

U priopćenju ministarstva ne navodi se o kolikom se broju promaknuća radi.

Po pisanju Jutarnjeg lista, Kovač je promaknuo više djelatnika nego što su to zajedno učinili dvoje njegovih prethodnika Goran Jandroković i Vesna Pusić.

MVEP je na to odgovorio, ne navodeći brojeve, "da je prethodna čelnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova pojedine diplomate promaknula i po dva puta godišnje, s tim da je odluke o promicanju donosila čak i u siječnju 2016., više od dva mjeseca nakon zadnjih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor".

Promaknuti zaposlenici MVEP-a u skladu s unapređenjem dobit će i veće plaće, piše Jutarnji, a Ministarstvo poručuje da se radi o iznosima u okviru odobrenih sredstava za plaće u MVEP-u. "Financijska su sredstva planirana. Nikakvog dodatnog opterećenja za državni proračun neće biti", zaključuje ministarstvo. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se