Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči izbora

270 PROMAKNUĆA U KOVAČEVOM MINISTARSTVU? 'Ispravljali smo nepravdu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz MVEP-a su poručili kako je promaknućima ispravljena višegodišnja nepravda prema pojedinim profesionalnim diplomatima koji nisu promicani više od pet godina

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač promaknuo je određeni broj djelatnika MVEP-a u skladu sa zakonima i u nastojanju da se ispravi nepravda prema pojedinim diplomatima koji nisu napredovali godinama, priopćio je u srijedu MVEP.

Pročitajte i ovo Školski brod Jadran Hrvatska neće odustati Ministarstvo vanjskih poslova uputio prosvjednu notu Crnoj Gori: "Svojatanje tuđe imovine protivno je međunarodnom pravu i europskim vrijednostima" Slika nije dostupna Pomutnja s preuzimanjem Državni tajnik Matušić potvrdio Dnevniku Nove TV: Nizozemci nisu dali odobrenje za prodaju udjela Fortenove

Jutarnji list je u srijedu objavio da je ministar Kovač mjesec dana prije izbora promaknuo 270 zaposlenika MVEP-a, dodajući da "neki od njih za to nisu imali uvjete".

Ministarstvo je odgovorilo da je Kovač odluku o promaknućima u više diplomatsko zvanje donio povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i sukladno Zakonu o vanjskim poslovima, Zakonu o sustavu državne uprave i Pravilniku o unutarnjem redu MVEP-a.

"Postavljenjima i promaknućima u više diplomatsko zvanje uvažava se osobni doprinos profesionalnih diplomata izgradnji hrvatske službe vanjskih poslova, motivira ih se za učinkovito i kreativno izvršavanje radnih zadataka i omogućava im se nastavak karijernog napredovanja", ističe se u priopćenju.

MVEP ujedno naglašava da je ovim promaknućima ispravljena i višegodišnja nepravda prema pojedinim profesionalnim diplomatima koji nisu promicani više od pet godina.

U priopćenju ministarstva ne navodi se o kolikom se broju promaknuća radi.

Po pisanju Jutarnjeg lista, Kovač je promaknuo više djelatnika nego što su to zajedno učinili dvoje njegovih prethodnika Goran Jandroković i Vesna Pusić.

MVEP je na to odgovorio, ne navodeći brojeve, "da je prethodna čelnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova pojedine diplomate promaknula i po dva puta godišnje, s tim da je odluke o promicanju donosila čak i u siječnju 2016., više od dva mjeseca nakon zadnjih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor".

Promaknuti zaposlenici MVEP-a u skladu s unapređenjem dobit će i veće plaće, piše Jutarnji, a Ministarstvo poručuje da se radi o iznosima u okviru odobrenih sredstava za plaće u MVEP-u. "Financijska su sredstva planirana. Nikakvog dodatnog opterećenja za državni proračun neće biti", zaključuje ministarstvo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene