Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan prizor za putnike

MUP objasnio zašto je specijalna policija na intervenciju na Rab putovala – putničkim trajektom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom postupanja policije na Rabu u nedjelju pripadnici specijalne policije na otok su bili prevezeni putničkim trajektom zajedno s ostalim putnicima, što je začudilo mnoge prisutne na trajektu. U MUP-u nas uvjeravaju da u tome nije bilo ništa neobično.

Pun trajekt specijalne policije koja se na Rab prevozila s putnicima civilima u nedjelju je bio prizor kojem su svjedočili mnogi. Razlog korištenja putničkog trajekta je, kažu nam u MUP-u, oprema među kojom su automobili i kombiji koji nisu stali na policijski gliser.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

''Ovakav je prijevoz policije uobičajen, jer imamo plovila, ali ne možemo prevesti svu opremu i vozila tim plovilima. Ne možemo na policijski gliser staviti vozilo, automobil ili kombi koji policija koristi u intervenciji. Čak se za takve stvari mogu uvesti i izvanredne trajekte linije, ali u ovom slučaju specijalci su vjerojatno došli u trenutku kada je trajekt isplovljavao tako da su stigli na redovnu liniju. Da su, recimo, išli u potragu za počiniteljem, nisu to mogli gliserom, za to im treba vozilo. To je uobičajena i jedina normalna situacija'', rekla je Helena Biočić iz glasnogovorništva MUP-a za Dnevnik.hr.

Dodatno pojašnjava da su snage reda iz Zagreba do mjesta iz kojeg je isplovio trajekt došli policijskim vozilima. ''Kad se radi o takvim akcijama na otocima, u njihovoj policiji nemaju ni opremu ni vozila potrebnu za tu vrstu postupanja, pa mora postojati način da se tamo dođe'', kazala je Biočić.

Naoružanoj policiji na trajektu svjedočila je i urednica na Novoj TV Ivana Mandić. ''Da se nešto ovdje događa, shvatila sam jer sam ja u tim trenucima bila na trajektu za Rab i na trajektu smo susreli dva kombija sa specijalnom policijom, što je bilo vrlo neuobičajeno'', ispričala je jučer dok je trajala drama u mjestu u kojem je boravila.

Podsjetimo, u nedjelju ujutro stanovnici Barbata čuli su pucnjeve u jednoj od kuća. Ubrzo se otkrilo da je muškarac koji je živio u stanu te kuće, u prizemlju, ubio susjeda s prvog kata, inače psihijatra u rapskoj bolnici Kampor, doktora Sinišu Rakića. Supruga žrtve spasila se skokom kroz balkon, ali pala je na kamene ploče i teško je ozlijeđena. Susjedi svjedoče da je napadač ispaljivao rafale prema policiji pa je nekoliko sati bilo nemoguće doći do ubijenog i ozlijeđene žene. Na teren su izašle i specijalne postrojbe iz Rijeke i Zagreba te su pregovori trajali do večernjih sati, kada je napadač počinio suicid raznijevši se bombom.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene