Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Estradnjak za intendanta HNK?

Mucalo intendant: 'Izabrali smo jako ozbiljnog kandidata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbor čelnog čovjeka splitskog HNK ušao je u završnu fazu koja će, ako je suditi po kandidatu kojeg predlaže novoformirano kazališno vijeće te institucije, izazvati brojne kontroverze.

Od sedam kandidata koji su dostavili svoje programe za drugu najveću kazališnu kuću u Hrvatskoj jednoglasno su izabrali estradnjaka Duška Mucala. Novo kazališno vijeće HNK Split donijelo je odluku. Po njihovom mišljenju najbolji kandidat za intendanta kazališta je upravo Mucalo. On, za početak, obećava da će učiniti sve da predstave ne budu dosadne. 'da što više ljudi dođe u ovu zgradu, da je ne gledaju samo izvana nego i iznutra, da im ne bude dosadno, da ne izlaze sa prve pauze', želje su Duška Mucala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kerum najavio U splitskom HNK prestaje teatar i počinje cirkus Slika nije dostupna Aristotelove drame? Mucalo: Ne bojte se cirkusa, ja sam ozbiljan čovjek

>> Mucalo je novi intendant splitskog HNK!?

'Jako ozbiljan kandidat'

Izbila je u splitu lavina komentara i kada se kao intendant spominjao Tony Cetinski. A sada evo ipak pjevač. I to onaj kojega smo navikli vidjeti u urnebesno smiješnim kostimima. Ali predsjednica Kazališnog vijeća pravda odluku. 'Mislim da smo izabrali jako ozbiljnog kandidata i da će se javnost iznenaditi. Upoznala je gospodina Mucala u jednom zabavljačkom svjetlu, a ja sam ga imala prilike upoznati s jednim ozboljnim izrazom', kaže Sanja Erceg Vrekalo, predsjednica Kazališnog vijeća HNK.

Završen fakultet, direktor u Jugoplastici

I dok je splitska javnost podijeljena, kod Vijeća je Mucalu plus bila i diploma Ekonomskog fakulteta, godinama je bio direktor u bivšoj tvornici Jugoplastika. Tvrde i kako ima kvalitetan program i silnu energiju koju će uložiti i u rješavanje brojnih konflikta unutar teatra. On sam se hvali kako ima i financijski plan za uspjeh teatra. Potvrda grada Splita čeka se u srijedu na sjednici Gradskog vijeća. Smatra da će dobiti i potporu nadležnog ministra. 'Gospodin Biškupić mene je već potvrdio prije pet godina kao skladatelja. Imam status umjetnika, prema tome ne vidim razloga da me ne potvrdi jer imam sve uvjete', smatra Mucalo.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene