Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerum najavio

U splitskom HNK prestaje teatar i počinje cirkus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duško Mucalo, čini se, ipak će biti vršitelj dužnosti intendanta splitskog HNK! Gradonačelnik Željko Kerum za tu je funkciju odlučio ipak predložiti njega.

Upravo u splitskom HNK, ako je suditi prema posljednjim događajima, prestaje teatar i počinje cirkus. Do danas nije bilo repertoara, kazalištu je isključen internet, a odlaze i neka od vodećih lica kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne zanimaju nas Kerumovi hirovi' Autori prijete tužbom zbog Kerumova otkazivanja opere 'Maršal' Slika nije dostupna Nepravilnosti Poništen natječaj za intendanta splitskog HNK

>> Biškupić: Nadam se da je Kerum shvatio propust s izborom Mucala

Splitsko kazalište najavilo je novu sezonu. No unutar zidova nemirno je mjesecima, kazališne napušta tenor Tomislav Mužek spominjući usput kako ionako nema programa. Danas Kazališno vijeće tvrdi, program ipak postoji, a Mužek je davno najavio odlazak. 'Smatram da tu uopće nema mjesta nikakvoj panici. S obzirom da je repertoar za dvije tisuće jedanaestu bio poznat nama kao kazališnom vijeću i dat na uvid u sedmom mjesecu', rekla je Sanja Erceg Vrekalo, predsjednica Kazališnog vijeća HNK Split.

Isključen internet zbog duga

Napisao ga je aktualni intendant Milan Štrljić, koji kaže da je s programom upoznao Duška Mucala. Mucalo pak tvrdi da je surađivao, a sve će reći kad postane ve de. Blagajne splitskog HNK od danas su otvorene, pretplatnicima se daje na uvid novi program, nema službene brošure, ove sezone stvari ipak kasne. To je sve zbog neizvjesnosti, smatraju djelatnici. Programa nema ni na webu kazališta. Jučer je, naime, isključen internet zbog neplaćenih računa, za što su krive gradske službe.

'Dogodilo se da je slučajno omaškom preskočen jedan račun iz šestog mjeseca ali mi uredno podmirujemo svoje račune naročito kad su struja i telefon u pitanju i taj je problem saniran', pojasnila je Maja Munivrana, pročelnica Službe za kulturu i umjetnost. Aktualna ravnateljica opere, kaže presedan je da ona o programu saznaje iz novina. 'Prilično je velika neizvjesnost i strah jer mislim da se grad Split vodi na jedan čudan način, na koji se samo priznaje stupanj odanosti gradonačelniku, a da se znanje i vizija nikako ne poštuju', smatra Maja Žarković, ravnateljica opere HNK Split.

Splićani pak smatraju da bi trebao konačno prestati cirkus i početi teatar, a 23. rujna je sjednica gradskog vijeća, na kojem će se izabrati ve de intendanta. Kerum je već najavio da će to biti Duško Mucalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene