Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivne reakcije u Dnevniku Nove TV

Mucalo je novi intendant splitskog HNK!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski HNK napokon je dobio novog intendanta, a među među šestoricom kandidata, Kazališno vijeće odlučilo se za Duška Mucala.

Kazališno vijeće Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Splitu nakon nekoliko sjednica jednoglasno je odlučilo pjevača Duška Mucala predložiti Gradskome vijeću za intendanta te kazališne kuće, službeno je danas potvrdila predsjednica tog vijeća Sanja Erceg-Vrekalo. Gradsko će vijeće, kako se očekuje, o imenovanju novog intendanta raspravljati, tj. odlučivati na sjednici 9. lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravilnosti Poništen natječaj za intendanta splitskog HNK Slika nije dostupna Duško Mucalo v.d. Kerum: Mucalo će ugodno će iznenaditi kritičare

Sanja Erceg-Vrekalo izvijestila je kako se na ponovljeni natječaj za intendanta splitskoga HNK prijavilo desetero kandidata, a više njih nije zadovoljilo uvjete o deset godina rada u struci ili pet godina rada u kazališnoj umjetnosti. Potpredsjednik Kazališnog vijeća Joško Čelan rekao je kako je Duško Mucalo zadovoljio kriterije jer se pokazao kao poznavatelj složene problematike splitskoga HNK.

'Njegove radne i ljudske osobine, među kojima je, uvjereni smo, i njegova sposobnost rješavanja složenih odnosa - prirodnih za kolektiv sastavljen od specifičnih umjetničkih senzibiliteta, jamče da će on uspješno obavljati svoju odgovornu dužnost', objasnio je Čelan. Na natječaj za novog intendanta splitskoga HNK, koji će naslijediti Milana Štrljića, među ostalima, bile su se prijavile i ravnateljica Drame splitskoga HNK Dubravka Lampalov i ravnateljica Opere te kazališne kuće Maja Žarković. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene