Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori sa sindikatima

Mrsić: S ovom vladom nema ucjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'S ovom vladom nema ucjena ni trgovine ispod stola', rekao je Ministar Mrsić, te izrazio nadu da će izmjene biti potpisane u srijedu.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je danas, u povodu izjave Vilima Ribića da četiri sindikata neće potpisati sporazum o izmjenama Temeljnoga kolektivnog ugovora za javne službe ako Vlada iz prijedloga zakona o reprezentativnosti ne povuče odredbu o strukovnim sindikatima, da s ovom vladom nema ucjena ni trgovine ispod stola, te je izrazio nadu da će izmjene biti potpisane u srijedu.

‘Jučer je svim sindikatima otišao elektronskom poštom prijedlog izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora. Mislim da smo se mi dogovorili o platformi na kojoj ćemo potpisati te izmjene i ja se nadam da ćemo u srijedu imati konačno rješenje’, kazao je Mrsić gostujući u emisiji Hrvatskog radija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikati Milanoviću 'Ako doista namjerava u budućnosti vratiti nastavnicima oteto zašto to ne upišu u kolektivni ugovor' Slika nije dostupna Pokreće se postupak mirenja Mrsić: Otkazivanje Kolektivnog ugovora za javne službe

>> Od idućeg tjedna 240.000 radnika ostaje bez božićnica i regresa

‘Što se tiče ovih medijskih istupa ponavljam: s ovom vladom nema trgovine, nema trgovine ispod stola, nema dogovora u četiri oka’, rekao je i istaknuo da zakon o reprezentativnosti nema nikakve veze s pregovorima o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe.

‘Što se tiče zakona o reprezentativnosti, on je u Saboru i nema nikakve veze s ovim pregovorima. Mi smo rekli da što se tiče pregovaranja, pregovarat ćemo samo o onome što je na stolu i onom što je zajedničko svim pregovaračkim stranama. Prema tome nema ucjena, nema trgovine i nema dogovora ispod stola’, poručio je Mrsić.

Čelnik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić ustvrdio je jučer da odredba o strukovnim sindikatima iz predloženog zakona o reprezentativnosti ‘temeljito razbija sindikate’, te da sindikati ‘prije potpisa moraju znati da je ta odredba nestala iz zakona’. Najavio je i da četiri sindikata - tri prosvjetne ‘vertikale’ te medicinskih sestara - u srijedu neće ‘pristati ni na kakvo jednokratno odricanje bez jasno ugovorene obaveze da se po izlasku iz krize ta jednokratna davanja ljudima vrate’ i rekao da sindikati mogu to stajalište korigirati jedino ako ‘Vlada učini jake kompenzacije za taj besplatan kredit koji dobiva od članova sindikata’. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene