Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijarde za obnovu

Mostovci se obrušili na Plenkovića: "Hvalio se da jednim pozivom von der Leyen može produljiti rok. Cijela Vlada mora otići"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostovi saborski zastupnici poručili su u petak da cjelokupna Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mora dati ostavku nakon što je Europska komisija odbila produljiti rok RH za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za obnovu Zagreba, kroz sanaciju posljedica potresa.

"Ovo je debakl jer, iako se premijer Plenković hvalio kako će on lako produljiti rok samo jednim pozivom Ursuli von der Leyen, očito je da je jako pogriješio i krivo procijenio situaciju. Stoga, više nije više dovoljno da ode ministar Horvat. Cijela nesposobna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem mora otići", priopćili su iz Mosta.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Smatraju kako se ne može prijeći preko činjenice da je ova Vlada svojim nečinjenjem, inertnošću i bahatim stavom 'lako ćemo' uspjela "prokockati novac" namijenjen obnovi Zagreba.

Iz Mosta su uvjereni kako se time samo dodatno potvrđuje činjenica da je projekt obnove Zagreba i Banovine nakon potresa zapravo propao projekt.

"Na Banovini u aranžmanu države nije obnovljena nijedna kuća, dok je više od tridesetak objekata izgrađeno u privatnoj inicijativi", tvrde u priopćenju.

Ironično su se osvrnuli na 'sposobnost' premijera Plenkovića, njegove "briselske veze" te kadroviranje u kojem je upravo on izabrao ministra graditeljstva Darka Horvata i ostale članove Vlade, za koje navode da se iz dana u dan "osipaju novootkrivenim korupcijskim skandalima i aferama".

Inače, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u četvrtak je opovrgnula kako je Europska komisija odbila zahtjev Hrvatske da joj se produlji rok za korištenje europskih sredstava za obnovu od potresa, jer to službeni Zagreb nije ni tražio.

Ministar Horvat ustvrdio je da niti je Hrvatska u ovom trenutku formalno podnijela bilo kakav zahtjev, niti je formalno stigla bilo kakva odbijenica, navevši da su ugovoreni ugovori za projekte u vrijednosti od oko osam i pol milijardi kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene