Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minski sumnjiv teren

MORH: Većina ostataka MIG-ova prevezena u Pleso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po informacijama čelnika Povjerenstva za istraživanje zrakoplovne nesreće vojnih zrakoplova MIG-21 s mjesta njihova pada prikupljena je većina ostataka.

Dalje se traga za nekim manjim dijelovima pri čemu potragu otežava činjenica kako je riječ o minski sumnjivom terenu. Većina ostataka zrakoplova već je prevezena u 91. zrakoplovnu bazu Pleso, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

MORH ističe kako Povjerenstvo za istraživanje zrakoplovne nesreće vojnih zrakoplova MIG-21 od svog formiranja odmah po nesreći 23. rujna 2010. i dalje radi maksimalnim kapacitetima, a na raspolaganju su im svi potrebni materijalni i tehnički i ljudski resursi Oružanih snaga Republike Hrvatske i MORH-a. Dodaje da je u proteklih osam dana na aktivnostima vezano uz tu nesreću dnevno bilo uključeno prosječno više od stotinu osoba.

'Neovisno Povjerenstvo prikuplja informacije'

MORH navodi da Povjerenstvo i dalje radi na prikupljanju svih informacija oko nesreće vojnih zrakoplova - kako dijelova zrakoplova s terena tako i ostalih materijalnih elemenata koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju te nesreće. Istodobno se obavljaju i razgovori sa svim osobama čija bi saznanja mogla doprinijeti radu Povjerenstva.

MORH podsjeća da je Povjerenstvo u svom radu neovisno, a po prikupljanju i analiziranju svih elemenata nesreće donijeti će zaključke o padu zrakoplova.

>> Snimka prikazuje kontakt dvaju MIG-ova?

'Pritom glavni vojni zrakoplovni istražitelj i čelnik povjerenstva bojnik Goran Strmečki podsjeća kako su inače istrage i analize zrakoplovnih nesreća složen posao, no izražava uvjerenje kako će istraga o ovoj nesreći ipak biti okončana u najkraćem mogućem roku',. stoji u priopćenju MORH-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene