Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatne tužbe

"Mojsijeva šlapa" mogla bi ga dovesti pred sud: Bulj tražio od kolega da mu skinu imunitet

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja
Miro Bulj, gradonačelnik Sinja Foto: DNEVNIK.hr
Suprotno prijedlogu nadležnog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP), zastupnik Miro Bulj (Most) pozvao je u ponedjeljak Hrvatski sabor da mu skine imunitet kako bi na sudu mogao odgovoriti na tužbe dvaju privatnih tužitelja zbog kaznenog djela klevete.

"Skinite mi ovaj imunitet i dozvolite da se vodi kazneni postupak protiv mene", više je puta ponovio Miro Bulj.

Skidanje imuniteta Mostovu zastupniku zatražili su Mate Jujnović iz Makarske, prokurist tvrtke Promet Makarska i tvrtka Promet Sinj zbog izjava o stanju autobusa navedenih tvrtki i optužbi da ugrožavaju sigurnost djece koju prevoze.

Bulj je na svojim tvrdnjama ustrajao i danas navodeći da su autobusi, slikovito rečeno, stariji od Mojsijeve šlape" i da je vožnja u njima opasna po život.

Svaki tjedan izgori jedan autobus, isključivo spretnošću vozača izbjegnuto je da nisu stradala djeca, kazao je Mostov zastupnik.

Ustvrdio je i da Jujnović radi ogromne štete, ali i da on nije kriv, nego institucije koje ne rade svoj posao, ministarstvo, županija Splitsko-dalmatinska koja mu daje koncesije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Škola u Strožancu Drama kod Splita: Učiteljici dali otkaz jer je prijavila vršnjačko nasilje, učenik prijetio željeznom šipkom

Potporu Bulju dao je stranački mu kolega Nikola Grmoja, zapitavši se zašto je sabornica prazna i zašto u njoj nema ni jednog HDZ-ovog zastupnika.

"Ne znam čega se boje, možda potpora koje HDZ daje Jujnoviću", izjavio je Grmoja.

Predsjednik MIP-a Robert Jankovics prenio je pak prijedlog toga tijela da se Bulju ne skida imunitet, tj. da se, dok mu traje mandat, uskrati odobrenje za pokretanje kaznenog postupka.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije Nine Raspudića - 4 "Bačeno 140 milijuna eura" Raspudić o nabavi cjepiva: "Vlada je počinila veleizdaju i pljačku stoljeća"

Uobičajena je praksa da MIP ne udovolji zahtjevima privatnih tužitelja za skidanjem imuniteta kako bi mogli tužiti zastupnika. Tužitelji će na tužbu morati pričekati kraj mandata, a za trajanja imuniteta ne teče zastarni rok.

Zastupnici nisu imali primjedbi na MIP-ov prijedlog da Zoran Gregurović zamijeni Nadicu Dreven Budinski u HDZ-ovim zastupničkim redovima.

Rasprava o MIP-ovim prijedlozima kasnila je pola sata, zašto - u Saboru se nije mogla dobiti službena informacija. Po jednoj neslužbenoj informaciji, razlog je bio tehničke prirode, a po drugoj, kašnjenje potpredsjednice Sabine Glasovac (SDP).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene