Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona grijanja

Mnogi su već jedva dočekali: Dobre vijesti za ljude u šest hrvatskih gradova

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Počinje sezona grijanja.

HEP-Toplinarstvo počet će uključivati grijanje u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću od ponedjeljka, 16. listopada, a da se uspostavi normalna isporuka toplinske energije, trebat će oko tri dana.

Sezona grijanja počinje s obzirom na zahlađenje prošlog vikenda, a u šest gradova grijanje će se početi isporučivati za 130.000 krajnjih korisnika.

"Toplinski sustavi spremni su za novu ogrjevnu sezonu, a HEP-Toplinarstvo poziva manji dio krajnjih kupaca koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe", poručili su iz HEP Toplinarstva.

Pročitajte i ovo Svinjokolja - 1 Afrička svinjska kuga Svinjokolja u Slavoniji već počela: "Zaklat ćemo što moramo da imamo mesa u zamrzivaču, da imamo što jesti"

Nakon završetka radova na unutarnjim instalacijama predstavnici suvlasnika ili upravitelji zgrada trebaju HEP-Toplinarstvu dostaviti pisanu izjavu da su instalacije ispravne i spremne za prihvat toplinske energije kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona završit će najkasnije 15. svibnja 2024. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.

Pročitajte i ovo UN-ove Plave kacige Nema ozlijeđenih Sjedište UN-ovih mirovnih snaga pogođeno raketom: "Nismo bili u skloništu"

Ako želite uštedjeti na grijanju, bilo bi mudro da jednu važnu stvar činite redovito, upozoravaju stručnjaci.

Trikova ima dosta, a ovaj bi mogao pomoći s visokim računima, kao i osam savjeta uz koje ćete maksimalno zagrijati svoj dom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene