Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruga Obitelji 3+

Mladi par s četvero djece o problemima u sustavu: "70 posto moje plaće otići će na vrtić"

Puno toga je potrebno kada imate djecu, a kako poboljšati kvalitetu obiteljskog života - pitali su se u udruzi Obitelji 3+. Upozorili su na više problema - od vrtoglave cijene stambenih kvadrata do nedostatka mjesta u vrtićima.

Ovaj mladi par ima četvero djece, takva se slika sve rjeđe viđa.

"Čista avangarda i ja bih rekao veliki luksuz, haha. Gledaju nas malo kao da smo ludi s obzirom da smo dosta mladi krenuli graditi svoju obitelj, nije lako, zahtjevno je", rekli su Kristijan i Matea Rautek, roditelji četvero djece.

Pročitajte i ovo Posljedice izraelskog bombardiranja Gaze Rat na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Objavljene jezive snimke napada na bolnicu u Gazi, pojavio se i novi video. Bukte prosvjedi na Zapadnoj obali, snage sigurnosti ispaljivale suzavac i šok-bombe

Tim više jer su problem s vrtićima osjetili na svojoj koži. Njihov najmlađi sin ga nije dobio, a Matea se odlučila vratiti na pola radnog vremena na posao. Našli su mjesto u privatnom vrtiću. I to jedva. I po puno većoj cijeni.

"Situacija je takva da se mojim povratkom naša financijska situacija ne mijenja značajno, obzirom da će 70 posto moje plaće koju ću dobivati za moje radno vrijeme otići na vrtić", istaknula je Matea.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić, saborska zastupnica (Most) Oporba protiv HDZ-a Opet problemi sa Zakonom o izbornim jedinicama. Selak Raspudić: "Jasno je da je ministar toga svjestan, ali i dalje siluju pravni poredak"

Pa je pitanje i je li im to isplativo. No, rad na pola radnog vremena za mnoge roditelje je dobra opcija.

"Ti fleksibilni radni oblici prema studijama majkama dosta pomažu. Pogotovo malodobne djece, mogu kombinirati posao s obitelji. Ne izlazi skroz s tržišta rada, prisutna je i ima neku naknadu", objasnio je Marin Strmota, demograf.

Više pogledajte u priloženom videozapisu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene