Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Slavoniji

Susjedi nakon ubojstva u centru Osijeka: "Ti su stanovi zapečaćeni, to je državno vlasništvo pa su oni provalili. Sinoć sam baš vidio, nešto su se raspravljali. Bilo me i strah"

Aktualno Galerija Osijek - 1 Osijek - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Osijek - 2 Osijek - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Osijek - 3 Osijek - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Osijek - 4 Osijek - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Osijek Galerija 1/5 >>
Ubojstvo u samom centru Osijeka. Policija je u osam sati ujutro dobila dojavu da se u dvorištu stambene zgrade nalazi nepoznata muška osoba koja leži i ne daje znakove života. Na očevid su izišli policija i Državno odvjetništvo. Riječ je o nasilnoj smrti, a tri osobe koje se povezuju s tim događajem već su uhićene.

U samom centru grada, dvjestotinjak metara od središnjeg osječkog trga, u rano jutro poštar je u dvorištu iza stambenih zgrada pronašao beživotno tijelo i pozvao policiju.

"Jutros je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zaprimilo informaciju iz Policijske uprave osječko-baranjske da je u ranim prijepodnevnim satima pronađeno tijelo, zasad nepoznate muške osobe. Izišao sam na očevid, izišla je i ekipa iz policijske uprave Osječko-baranjske, službe za očevid i kriminalističku tehniku, sad smo izuzeli tragove s pokojnika", rekao je Miroslav Dasović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Izraelske snage na granici s pojasom Gaze - 3 SOA podignula razinu budnosti Uslijed svih događaja u svijetu, osjećate li se sigurno? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Kao i otiske prstiju, jer valjani dokumenti nisu pronađeni. Identitet osobe utvrdit će očevid i obdukcija, no riječ je o muškoj osobi u srednjim godinama. Njega i još nekoliko osoba susjedi iz stambene zgrade vidjeli su u tom dvorištu i prije, ali i sinoć.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Tina Kovačića jesu li se često tamo okupljali, susjed Mateo Martinčević odgovorio je: "Pa, u posljednjih otprilike mjesec i pol dana jer ti su stanovi zapečaćeni, to je državno vlasništvo pa su oni provalili na divlje. Uvijek sam vidio, nosili su i bocu alkohola, svađali su se. Sinoć sam baš vidio oko devet sati, vodio sam psa, nešto su se raspravljali, tražili su vode. Međutim, nisam išao iza, bili su u grupicama i bilo me i strah već. I evo, jutros sam oko osam išao na posao i vidim da je bio neki problem."

U državnom dvorišnom stanu u kojemu su se okupljali nerijetko su, govore susjedi, znali praviti buku i probleme. Susjedi su to prijavljivali policiji, no izgredi su se ponavljali, a u utorak se ovdje govori o ubojstvu.

"Ne možemo sad točno tvrditi, ali radi se o smrtnom slučaju i ozbiljnom kaznenom djelu", poručio je Dasović.

U dvorišnom stanu, uvijek su se, govore susjedi, okupljali isti ljudi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izjava premijera Plenković komentirao afričku svinjsku kugu: "Neki bi htjeli na tome parazitirati, ali mi ćemo biti objektivni"

"Ha, vidite, bila je ekipa od 20 do 30 i nešto godina. Nekoliko sam puta čuo da je bila prepirka zbog neke djevojke, da su tu bili dolazili i ovamo i od iza, tako da... svašta može biti", istaknuo je Martinčević. 

Policija je već danas uhitila tri osobe koje se dovode u vezu s tim slučajem. Jedna od njih je djevojka. Susjedi pretpostavljaju da je svađa i prethodila ubojstvu.

"Neslužbeno doznajemo da je policija kada je prijepodne došla ovdje, našla sobu u neredu, na stolu je bila i boca žestokog pića, a na usmrćenoj osobi nije bilo tragova vatrenog oružja ili uboda nožem, već je bila riječ o ozljedama glave", izvijestio je Kovačić. 

Sve tri uhićene osobe bit će ispitane u srijedu u državnom odvjetništvu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene