Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EBAN Winter University

Mladi i uspješni: Hrvatski studenti napravili aplikaciju za rješavanje geometrijskih zadataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlična ideja i realizacija aplikacije osigurali su ovim sposobnim studentima pobjedu na App Start Contestu, a sada se pripremaju za predstavljanje na najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. u Zagrebu.

Zagreb Connect u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE postaje dio najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog po prvi puta održava u Hrvatskoj. Konferencija donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i inozemnoj startup sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli te brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija. Zagreb Connect pitch natjecanje omogućuje najboljim timovima predstavljanje poslovnim anđelima i investitorima, a DNEVNIK.hr će kroz seriju članaka predstaviti timove iz Hrvatske.

Aplikacija koja može izračunati gotovo sve parametre vezane uz geometrijski lik

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EBAN Winter University 2016. Nova TV nagradila startupovce koji su osmislili inovativni način tiskanja na tekstil Slika nije dostupna EBAN WINTER UNIVERSITY 2016. Luka Abrus: "Glavni problem svake mlade firme su ljudi i izlaz na globalno tržište"

Iznimno popularna aplikacija Photomath pokazala je kako nam pametni telefoni mogu pomoći u rješavanju matematičkih problema, a zahvaljujući timu hrvatskih studenata i njihovoj aplikaciji Angler, uskoro ćemo putem mobilnih uređaja moći rješavati i geometrijske probleme.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu. Ova aplikacija putem kamere pametnog telefona može izračunati gotovo sve parametre vezane uz geometrijski lik, prepoznaje oblike, omjere između stranica, duljine stranica i kutova među njima te prikazuje sve načine i formule kako doći do traženih rješenja. Tako će korisnik nakon što skenira željeni link moći vidjeti kako izračunati površinu, opseg, radijus upisane ili opisane kružnice, kako skicirati osnu ili centralnu simetriju, odnosno sve što se može izračunati za određeni geometrijski objekt.

Angler je izrađen pomoću metode računalnog vida, a bazira se na detekciji linija koje čine geometrijske oblike radi određivanja kutova među njima i računanja ostalih parametara koji se mogu odrediti na temelju njih.

Tim koji razvija Angler sastoji se od studenata 5. godine FER-a Adriana Žgaljića i Antonia Buničića i studentice diplomskog studija Marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Helene Radiček, a prilikom razvoja aplikacije korisne savjete dobili su upravo od ekipe iz Microblinka koja stoji iza Photomatha.

Vrijednost i kvaliteta njihove aplikacije za rješavanje geometrijskih problema već je prepoznata u lipnju ove godine na studentskom natjecanju u izradi mobilnih aplikacija App Start Contest na kojem su pobijedili, a nedavno su sudjelovali i na Idea Knockoutu. Od srpnja su uključeni u startup inkubator Fakulteta elektrotehnike i računarstva SPOCK u kojem imaju veliku pomoć mentora u daljnjem razvoju aplikacije.

"Najveći izazov na koji smo naišli bio je natjerati aplikaciju da radi na različitim uređajima. To je problem koji se javlja zbog fragmentacije Androida, operacijskog sustava koji se vrti na 24.000 različitih uređaja, od kojih svaki ima drugačiju kameru što je predstavljalo problem kod obrade slike", rekla je za DNEVNIK.hr Helena Radiček.

Što se budućnosti tiče, planiraju objaviti aplikaciju na Googleu Play, online trgovini aplikacija za Androide, no s objavom ne žele žuriti jer prvo žele usavršiti sve detalje Anglera kako bi korisnicima pružili odlično korisničko iskustvo.

Prije toga, ove mlade i sposobne ljude čeka nastup na startup konferenciji Zagreb Connect na kojoj će, zajedno s još 19 startupova, svoju aplikaciju predstaviti potencijalnim investitorima, ulagačima i poslovnim anđelima i boriti se za novčane nagrade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene