443875
443875
443875
443875
443875

TURISTI BJEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA Mještani Stobreča na rubu su živaca

  • , 20.07.2016., 08:51
  • Autor:
  • komentara

Zbog zalutalih metaka iz streljane. Iz Stobreča kraj Splita turisti bježe glavom bez obzira, tvrde mještani, a i oni su sami, kako kažu, na rubu živaca.

 
 
 
 
Streljana u Stobreču mještanima stvara probleme (Video: Večernje vijesti Nove TV)
Streljana u Stobreču mještanima stvara probleme (Video: Večernje vijesti Nove TV)

Stanovnici Stobreča mole nadležne da nešto poduzmu jer zbog streljane koja je smještena tik uz kuće ne puštaju djecu na igralište, imaju rupe po fasadama, puna im je ulica metaka i gube novac od sezone.

Streljana u Stobreču mještane dovodi do ludila. Pune su im ulice zalutalih metaka. Prisjeća se Zoran gošće iz Velike Britanije koja je pobjegla glavom bez obzira.

'Počelo je odzvanjati pa se odjednom čuo metak kako zuji, ona je zalegla i rekla je hvala lijepo i doviđenja', kazao je Zoran Voloder iznajmljivač apartmana.

'Turisti bježe i ne samo što bježe nego turisti pišu negativne recenzije i drugi turisti neće doći', rekao je Ivica Katić, predsjednik mjesnog odbora Stobreč.

Streljana je na otvorenom, a mete okrenute prema kućama. Svjedoče tome rupe na fasadama. Streljana se nalazi tik do školskog igrališta, pa roditelji strahuju cijele godine.

Čahure lete na sve strane, pričaju mještani. Puca se bez rasporeda, kažu nam. 'U svako doba dana ko iz rafala, ko na najgorem ratištu!', kazala je Zora, mještanka Stobreča.

Od kad su se novinari počeli raspitivati kažu mještani manje se puca. A mi smo upit poslali javnoj ustanovi 'Športski objekti' zaduženoj za rad streljane imaju li sve potrebne dozvole, međutim odgovor nismo dobili.

Poslali su na desetke molbi da se streljana natkrije i da se ne puca u jeku turističke sezone.

'Svak se ograđuje, svak kaže nije u mojoj domeni, nije to do mene. Ali tiče se naših glava, nama meci kraj nas prolaze', rekla je Vesela Nakić, mještanka Stobreča.

Ali sluha za njih, kažu, nema.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se