Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskusni reporter Nove TV

Mislav Bago o krizi Vlade: 'Ovo nitko ni u najcrnjim scenarijima nije pretpostavljao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislav Bago, reporter, urednik i politički komentator iz minute u minutu prati najnovije događaje koji potresaju hrvatsku političku scenu.

Mislav Bago vrhunski je poznavatelj političke scene u Hrvatskoj, reporter i urednik Nove TV koji izvještava sa svih najvažnijih političkih događaja u zemlji, ali i odličan sugovornik kada želite iz prve ruke čuti što o ovoj političkoj drami misle osobe koje se iz dana u dan nalaze na mjestima gdje se upravo stvara hrvatska politička povijest.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštra poruka iz oporbe 'Dok u Saboru nema kvoruma, u Banskim dvorima Orešković donosi odluke i rasprodaje Hrvatsku' Slika nije dostupna Analiza Mislava Bage 'Tomislav Karamarko napravio je ustupak, no...'

Mislav Bago pratio je i dvije velike političke krize - u vladi Ivice Račana i kasnije u vladi Ive Sanadera. Kaže, te krize s ovom situacijom danas su - neusporedive! 'Ovo se događa sada i ne znam kad opet. Situacija koju prolazimo zadnjiš šest mjeseci i posebno zadnjih par dana je nešto što ova zemlja nije vidjela! Mislim da se ni političari ne znaju nositi s tim, niti znaju što će biti. I kad pričaju 'da se ide korak po korak', ni sami ne znaju koji će im korak biti', kaže nam Bago.

Iako je sve što se odvija u ovoj političkoj krizi u skladu sa zakonom, Bago smatra da je najgori zapravo njezin utjecaj na percepciju politike i političara kod građana. 'Ljudima sve ovo izaziva gađenje i nije im jasno tko koga smjenjuje, tko traži ostavke i u tom je kontekstu ova politička kriza najgora iako je još uvijek kontrolirana i u skaldu s Ustavom i zakonom. Ali je doista neponovljiva. To je nešto što u najcrnjem scenariju nekih holivudskih filmova nitko nije pretpostavljao da je ovako nešto moguće', kaže naš poznati reporter.

Za sve redakcije i novinare izvještavati točno o ovakvim situacijama, gdje se sve mijenja praktički iz sata u sat, pravi je izazov. 'Svaka kriza vlade je izazov i zapravo veliki test vjerodostojnosti. Koliko je sve ovo neponovljivo i velika nepoznanica za same političare, toliko je sve to i nama novinarima izazov. Tako da stvari koje bi inače provjeravao tri ili četiri puta sada provjeravam praktički dvostruko puta više. Ponajprije zato što ti na trenutke i kao iskusnom novinaru više ništa nije jasno i zato što tu nema logičkih poteza. Previše je iracionalnih poteza i odluka i sve manje logičkih poteza', opisuje sitaciju Bago koji je uvjeren da danas i idućih nekoliko dana pišemo modernu povijest hrvatskog parlamentarizma kakvu nikad nismo imali.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene