Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

'Tomislav Karamarko napravio je ustupak, no...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporter Mislav Bago komentirao je u Dnevniku Nove TV izjavu Tomislava Karamarka kako je najbolje da iz Vlade odu Orešković, Petrov i on sam.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, obratio se u srijedu poslijepodne novinarima te ih iznenadio izjavom kako je spreman odstupiti s pozicije prvog potpredsjednika Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlazak šefa HDZ-a ANALIZA POLITIČKIH ANALITIČARA Tri razloga Karamarkovog neuspjeha Slika nije dostupna Zdravko Marić 'Ja sam sada manje važan. Važna je činjenica da je Vladi izglasano nepovjerenje'

'Nema nikakvih personalnih zahtjeva, nema nikakvih personalnih diktata, bilo bi zapravo najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo iz Vlade, mislim da bi to bilo najbolje, da se vrh Vlade na neki način osvježi i da se krene jednim novim korakom', rekao je Karamarko.

'Tomislav Karamarko napravio je naočigled ustupak, no ključna osoba, da bi se te tri ostavke sprovele, bio bi premijer Tihomir Orešković. On bi trebao temeljem Ustava dati ostavku i u tom trenutku pala bi Vlada i predsjednica bi započela konzultacije i pozivala klubove zastupnika i tražila onu osobu koja ima 76 ruku da može formirati novu Vladu.

Naravno, u političkom smislu u tom trenutku nestao bi razlog za opozivom premijera Oreškovića. Kao što vidite, HDZ se tu lomi, postoje podjele unutar stranke, ali isto tako nestao bi zahtjev za postupkom opoziva Tomislava Karamarka koji je također na stolu i tu je također svrstana druga većina gdje bi također mogao Tomislav Karamarko biti smijenjen.

Ono što je svakako zanimljivo - mi ne znamo koji bi bio stav Tihomira Oreškovića, nismo mogli dobiti ni njega ni njegove suradnike. Što se tiče Mosta, najbliži suradnici Bože Petrova kažu kako će do 16. i 17. lipnja biti još zasigurno nekoliko prijedloga HDZ-a. Oni očito nemaju jasnu strategiju. Neime, 16. lipnja posljednji je datum kada se treba raspravljati o opozivu Tihomira Oreškovića, a 17. lipnja je posljednji dan kad bi se trebalo raspravljati o opozivu Tomislava Karamarka', rekao je Mislav Bago u Dnevniku Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene