Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obje strane složne

Mirenje u Saboru: Moramo razbiti famu o Hrvatima koji se samo tuže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlog novog zakona o mirenju podržali su svi saborski klubovi.

Također, naglasili su potrebu rješavanja sporova izvan suda čime bi se omogućilo smanjenje velikog broja neriješenih predmeta i potaknuo razvoj kulture dijaloga i kompromisa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne smijemo postupiti kukavički kao kod ZERP-a' Oporba želi da Jandroković još jače pritisne Italiju zbog TV signala Slika nije dostupna Ingrid Antičević Marinović otkrila 'Bilo bi me sram da se po meni zove cesta kao po Kalmeti'

'Sudski postupak uvijek je skup', kazala je Ingrid Antičević-Marinović (SDP) naglašavajući kako osnovi cilj ovog zakona treba biti smanjenje broja zaostalih predmeta te rješavanje novih sporova na najjeftini način, izvan suda. Nažalost, upozorava, u Hrvatskoj takav oblik rješavanja sporova nije zaživio u dovoljnoj mjeri.

>> Spas za pretrpane sudove: Sabor o zakonu o mirenju

'U Hrvatskoj ima malo dijaloga, dosta propagande, i ne razvijamo kulturu mira', kazala je SDP-ova zastupnica. Vlast mora, naglašava, učiniti sve da se taj institut kontinuirano, stalnim kampanjama približi građanima i bude im dostupan. Istu zamjerku ima i Goran Beus-Richembergh (HNS/HSU) koji upozorava da je upravo važeći zakon najbolji pokazatelj kako u hrvatskom zakonodavstvu teško zažive novosti i bolja rješenja.

Mirenje je najbolja alternativa i potrebno je razbiti famu o Hrvatima kao o narodu koji se voli tužiti, a ne miriti, kazao je i naglasio kako je stoga potrebna stalna edukacija građana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene