Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći posjet u dva tjedna

Ministrica poljoprivrede u posjetu Slavoniji malo se zbunila: "Na inicijativu Dubrovačko-neret... Vukovarsko-srijemske, oprostite"

Aktualno Galerija +0 Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Galerija 1/1 >>
Ministrica Vučković, pri posjetu Slavoniji, rekla je da Slavonska poljoprivreda srce je Hrvatske. No, ipak se u jednom trenutku zabunila i zamijenila Vukovarsko-srijemsku - Dubrovačko-neretvanskom županijom.

U nepuna dva tjedna, ministrica poljoprivrede već je treći put posjetila Slavoniju, od čega drugi put njezin krajnji istok. Na pitanje zašto češće boravi na jugu, ministrica je odgovorila da to nije točno. No, ubrzo se znakovito zabunila.

Još dvojica obrtnika s istoka Hrvatske dobit će europski novac za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti.

''Ovaj projekt nam puno znači jer to je skup stroj koji mi sami ne bi mogli financirati'', rekao je proizvođač stolarije, Tomislav Horvat.

Pročitajte i ovo Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik OSTAO VIŠAK Ravnatelj dubrovačke bolnice koji je cijepio obitelj preko reda: ''Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO VAM SMETA U VAŠEM MJESTU? Opasnost vreba iza zavoja: Nepregledno raskrižje i uska cesta bez nogostupa prijete školarcima, zabrinuti otac poručuje - "Ovo je prava katastrofa!"

S 55 milijuna kuna država pomaže i izgradnju Drvno-tehnološkog centra u Gradištu, te Agrotehničkog centra u Cerni, gdje bi do kraja godine mali proizvođači trebali početi sa skladištenjem i doradom visoko dohodovnog povrća i voća.

''Po meni je, kažem, to jedini model koji možemo raditi, a da je bilo to prije 25 godina, jasno da bi nam bilo daleko danas lakše radit, ljudi bi bili educirani, ne bi otišli van'', komentira direktor Agrotehničkog centra, Mirko Bošković.

Hrvatska u poljoprivredu ulaže milijarde, no produktivnost joj je i dalje na europskom začelju. Zbog procjene o rastu proizvodnje od sedam posto, ministrica je optimistična.

''Statistika naravno nije sve, ali ova je najbolja u zadnjih više od 10 godina i ona ipak svjedoči o tome da nismo na tako lošem putu'', objašnjava ministrica poljoprivrede, Marija Vučković.

No, put je spor. Zakon o zemljištu češće se mijenja nego što se primjenjuje, proizvođači se i dalje suočavaju s niskim otkupnim cijenama, a kad bi se oslonili na vlastitu proizvodnju, ostali bi gladni.

''Mi kao drvoprerađivači uvijek kukamo za ovom našom hrastovom šumom i trupcima koji se ne prerađuju ovdje nego odlaze na drugu stranu'', rekao je dopredsjednik Drvnog klastera iz Vukovarsko srijemske županije.

Uoči lokalnih izbora, ministrica češće dolazi čuti što kažu Slavonci. Primjedbe da više boravi na jugu, odbacuje.

''Nije točno. Slavonija je, slavonska poljoprivreda je srce Hrvatske, tu prolazimo ili ne prolazimo i evo i danas smo razgovarali o vrlo bitnim projektima'', govori ministrica Vučković.

U jednom trenutku ipak se zabunila.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija GODINAMA ZAOBILAZILI SUSTAV Blokirana imovina uhićenog suca, na vidjelo izlaze novi detalji slučaja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlazak legende I hrvatski političari se opraštaju od Balaševića: "Bio je glas razuma u vremenu koje je razum napustilo u potpunosti''

''U dogovoru i na inicijativu Dubrovačko-neretvansk... Vukovarsko-srijemske, oprostite'', ispravila se ministrica.

I županiju u koju je došla zamijenila s onom iz koje potječe.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene