Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak legende

I hrvatski političari se opraštaju od Balaševića: "Bio je glas razuma u vremenu koje je razum napustilo u potpunosti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među obožavateljima i kolegama, našli su se i političari koji su uputili posljednji pozdrav Đorđu Balaševiću na svojim društvenim mrežama.

''Djevojka sa čardaš nogama, eh, pjevalo mi se u nekom divnom davnom vremenu. Sve je to bila mladost i ljubav i pjesma i Đole. I opet ode dio života'', napisala je Jadranka Kosor na svom Twitter profilu.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, oprostio se na svom Facebook profilu kroz Balaševićeve stihove pjesme ''Neki novi klinci''. ''A ja, ja se kockam, s prevarantom životom, iz rukava on svakoga dana izvuče nekog keca''.

 

Svoj posljednji pozdrav uputila je i Vesna Pusić uz riječi: ''Putuj mirno majstore. Hvala ti!''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putuj Đole... Kolege i obožavatelji se s velikom tugom opraštaju od Balaševića: "Đorđe ne može umrijeti''

Bojan Glavašević je svoju emociju iznio kroz tri Twitter objave. ''Neka ti je laka zemlja, Đole. Bio si ljudina'', napisao je Glavašević. ''Bio je uz moju generaciju kad nam je bio najpotrebniji. Naučio nas je da ne mrzimo, da budemo hrabri, da se smijemo i kad je teško, da plačemo kad nam je potrebno, da se ponosimo našom ravnicom i našim Dunavom. Bio je glas razuma u vremenu koje je razum napustilo u potpunosti'', u prvom je dijelu napisao te dodao kako žali jer mu nikada nije stisnuo ruku.

''Naučio nas je da devedesetima kazemo da konačno više odje*u od nas. Pomogao nam je da ozdravimo nakon rata. Bio je dio moje male prognaničke ekipe uz svaku logorsku vatricu, svaki put kad bi netko uzeo gitaru u ruke. Neću prežaliti što mu nisam imao priliku stisnuti ruku'', kroz riječi se oprostio Glavašević.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je također izrazio sućut obitelji Balašević. ''S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti Đorđa Balaševića, velikog kantautora i dobitnika mnogobrojnih nagrada. Glazbena kulturna scena ostala je bez velikog umjetnika, koji je tijekom svoje dugogodišnje i uspješne karijere emotivnim pjesmama, vedrim duhom i izrazitom energijom ostavio neizbrisiv trag u srcima publike. U ovim tužnim trenutcima suosjećamo s vama. U ime Grada Zagreba i u svoje osobno ime izražavam vam najiskreniju sućut'', stoji u priopćenju.

Dragi sugrađani, cari amici, naš prijatelj, humanist, Panonski mornar, Đole, obožavatelj naše Pule i Iste, dobra duša zaslužio je da mu damo srce i dušu kao zajednica koja ga voli. Koncept smo usuglasili, detalji uskoro, ali svaka dobronamjerna sugestija je više nego dobrodošla. Još jednom pokažimo da smo Pula, naprosto, Pula + i korak ispred. Hajmo Pula'', objavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić na svom Facebook profilu.

Krešo Beljak je malo oštrije završio svoju misao o preminulom Balaševiću. ''1987.: Neka mora sve potope, nek se glečeri razvale, večni snegovi otope, neka gromovi polude, nek se zvezde uznemire, nek se planine pokrenu. Vetri nek pomahnitaju, nek se vulkani probude - SAMO RATA DA NE BUDE. Plačite sad, posebni vi koji ste ga "slušali" tada. Jer niste!''


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene