Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć socijalno ugroženima

Ministarstvo zdravstva daje 32 milijuna za besplatne udžbenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi osigurat će u idućoj školskoj godini (2009/2010) 32 milijuna kuna kojima će financirati besplatne udžbenike i druga nastavna sredstva za učenike iz obitelji korisnika prava na stalnu pomoć, kao i za učenike smještene u udomiteljskim obiteljima, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Sukladno Vladinoj odluci o financiranju nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola i međumjesnog prijevoza za učenike srednjih škola, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi besplatne udžbenike i nastavna sredstva osigurat će za 23.132 djeteta iz obitelji korisnika stalne pomoći, kao i za 1.675 djeteta smještena u udomiteljskim obiteljima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušteda roditeljima U Zadru otvorena trgovina rabljenim udžbenicima Slika nije dostupna Tko su siromašni? Na koji će se način odrediti kome besplatni udžbenici?

>> Na koji će se način odrediti kome besplatni udžbenici?

Za ovu je namjenu u rebalansu državnog proračuna RH Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi predvidjelo je iznos od 32 milijuna kuna, stoji u priopćenju. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene