Obavijesti Video Pretražite Navigacija
APEL MINISTARSTVA:

Ovo NE ŠALJITE stanovništvu na poplavljenim područjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravlja apeliralo je danas na građane da ne prikupljaju i ne šalju lijekove iz svojih kućnih zaliha za potrebe stanovništva na poplavljenim područjima.

Iz Ministarstva pozivaju sve proizvođače lijekova i medicinskih proizvoda, nositelje odobrenja za stavljanje lijeka u promet i veleprodaje zainteresirane za donaciju lijekova i medicinskih proizvoda zdravstvenim ustanovama na poplavljenim područjima Hrvatske, da se obrate kontaktnom centru - bolničkoj ljekarni Opće županijske bolnice Vinkovci koji će ih izvijestiti o potrebama za lijekovima i medicinskim proizvodima, na broj telefona: 099/3700204 i 099/3700217 te na e-mail adresu: opca.bolnica.vinkovci@vu.t-com.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Siniša Varga Zdravlje ili zdravstvo? Bivši ministar protiv promjene imena ministarstva Slika nije dostupna Očekuje se proizvodnja Ministarstvo zdravlja traži strateškog partnera za Imunološki zavod

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Na svojoj web stranici Ministarstvo ističe da će osigurati uvjete za žurno izdavanje suglasnosti za prihvat donacije u roku jednog dana.

Predmet donacije mogu biti lijekovi koji imaju odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, medicinski proizvodi ako imaju ocjenu sukladnosti i ako su označeni oznakom »CE«, te lijekovi čiji je rok valjanosti duži od šest mjeseci.

Ministarstvo je na svojim stranicama također objavilo Plan provedbe mjera sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Planom su detaljno propisane nužne radnje nakon povlačenja vode sa poplavljenih područja - asanacija terena, pranje, sušenje i dezinfekcija svih objekata koji se trebaju vratiti u funkciju, čišćenje i dezinfekcija individualnih vodoopskrbnih objekata, te pražnjenje septičkih jama, deratizacija i dezinsekcija.

Također, Planom se propisuju nužne radnje i uvjeti koji moraju biti osigurani u objektima za prihvat evakuiranih, osobama koje provode asanaciju na terenu i u bolničkom smještaju.

Liječnicima primarne zdravstvene zaštite, čije su ambulante poplavljene, treba u okviru doma zdravlja osigurati prostor za rad i prihvat pacijenata, treba predvidjeti privremeno raspoređivanje dodatnih epidemioloških timova u ugrožena područja, a županijski Zavodi za javno zdravstvo dužni su osigurati pojačani rad i kontinuiranu pripravnost i dnevno izvještavati Hrvatski zavod za javno zdravstvo o situaciji na terenu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene