428257
428257
428257
428257
428257

'Karamarkova izjava malo je izašla iz korektnog profesionalnog odnosa'

  • , 01.03.2016., 13:18
  • Autor:
  • komentara

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u utorak je posjetio Pakrac, gdje je obilježena 25. obljetnica početka Domovinskog rata i prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj 1991. godine.

 
 
 
 
Vlaho Orepić o Slanju vojske na granicu, sukobu HDZ-a i Mosta
Vlaho Orepić o Slanju vojske na granicu, sukobu HDZ-a i Mosta

"Trebamo upamtiti da je 25 godina prošlo od prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj, od prvog suprotstavljanja i sukoba naše policije s nekakvim nesretnicima, ja ću se tako izraziti", poručio je ministar Vlaho Orepić.

Upitan o izbjegličkoj krizi i mogućnosti otvaranja Blakanske rute preko BiH te vraćanja 500 izbjeglica u Srbiju, ministar ističe da ne vjeruje u rutu preko BiH, a suradnju između Srbije i hrvatske hvali.

"U ovom trenutku stvarno nema osnove za razmišljati o toj ruti preko BiH. Nisam sklon nagađanjima. Što se tiče vraćanja izbjeglica, doista dobro surađujemo, mi, Slovenci i Srbi, tako da je to vjerojatno neka tekuća dnevna koordinacija. Uistinu je dobra suradnja", poručio je Orepić.

Ministar je potvrdio da razmišlja i o otvaranju mogućnosti slanja vojske na granicu.

"Mi ćemo najvjerojatnije napraviti tu mogućnost, ali oslanjamo se potpuno na policijske snage. Napravili su to Slovenci, napravili su to Srbi tako da ćemo mi na neki način i taj potencijal povećati, ali to je samo u smislu pripravnosti', rekao je ministar.

Novinare je zanimala i njegova reakcija na jučerašnju izjavu prvog potpredsjednika Vlade Tomsilava Karamarka oko nekih djelatnika MUP-a "koji su bili i s one strane zakona", je li pritisak to svojevrsni pritisak na ministarstvo iz HDZ-a.

"Ta je izjava malo izašla iz korektnog političkog i profesionalnog odnosa, ali evo, pozivam sve političke djelatnike da izađu iz zone konflikta, u jednu zonu kompetencije i političkog natjecanja", odgovorio je Orepić.

Ministar Orepić nije konkretno odgovorio na pitanje hoće li odstupiti zbog pritisaka.

"Ja sam ministar unutarnjih poslova, ako to ne budem, naravno da moram ići. Ne radi se o sukobu, vjerojatno moramo puno više razgovarati operativnije u našim sobama, pa kad izađemo, da izađemo s konkretnim stavovima", kaže Orepić.

Na pitanje hoće li biti smjena, Orepić je rekao da ćemo vidjeti što će biti te da je on već ranije najavio postepenu prilagodbu rada Ministarstva unutarnjih poslova u jasno mjerljivom sustavu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se