Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O sukobu HDZ- MOST

'Karamarkova izjava malo je izašla iz korektnog profesionalnog odnosa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u utorak je posjetio Pakrac, gdje je obilježena 25. obljetnica početka Domovinskog rata i prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj 1991. godine.

"Trebamo upamtiti da je 25 godina prošlo od prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj, od prvog suprotstavljanja i sukoba naše policije s nekakvim nesretnicima, ja ću se tako izraziti", poručio je ministar Vlaho Orepić.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Upitan o izbjegličkoj krizi i mogućnosti otvaranja Blakanske rute preko BiH te vraćanja 500 izbjeglica u Srbiju, ministar ističe da ne vjeruje u rutu preko BiH, a suradnju između Srbije i hrvatske hvali.

"U ovom trenutku stvarno nema osnove za razmišljati o toj ruti preko BiH. Nisam sklon nagađanjima. Što se tiče vraćanja izbjeglica, doista dobro surađujemo, mi, Slovenci i Srbi, tako da je to vjerojatno neka tekuća dnevna koordinacija. Uistinu je dobra suradnja", poručio je Orepić.

Ministar je potvrdio da razmišlja i o otvaranju mogućnosti slanja vojske na granicu.

"Mi ćemo najvjerojatnije napraviti tu mogućnost, ali oslanjamo se potpuno na policijske snage. Napravili su to Slovenci, napravili su to Srbi tako da ćemo mi na neki način i taj potencijal povećati, ali to je samo u smislu pripravnosti', rekao je ministar.

Novinare je zanimala i njegova reakcija na jučerašnju izjavu prvog potpredsjednika Vlade Tomsilava Karamarka oko nekih djelatnika MUP-a "koji su bili i s one strane zakona", je li pritisak to svojevrsni pritisak na ministarstvo iz HDZ-a.

"Ta je izjava malo izašla iz korektnog političkog i profesionalnog odnosa, ali evo, pozivam sve političke djelatnike da izađu iz zone konflikta, u jednu zonu kompetencije i političkog natjecanja", odgovorio je Orepić.

Ministar Orepić nije konkretno odgovorio na pitanje hoće li odstupiti zbog pritisaka.

"Ja sam ministar unutarnjih poslova, ako to ne budem, naravno da moram ići. Ne radi se o sukobu, vjerojatno moramo puno više razgovarati operativnije u našim sobama, pa kad izađemo, da izađemo s konkretnim stavovima", kaže Orepić.

Na pitanje hoće li biti smjena, Orepić je rekao da ćemo vidjeti što će biti te da je on već ranije najavio postepenu prilagodbu rada Ministarstva unutarnjih poslova u jasno mjerljivom sustavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene