Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o suradnji s Mostom

'Nema nikavih teorija zavjera niti ultimatuma, ali da je romantično - nije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko još jednom je ponovio da sukoba i ultimatima na relaciji HDZ-Most, nema.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko odbacio je u ponedjeljak navečer tvrdnje pojedinih medija kako postoji sukob između HDZ-a i Mosta oko smjena u Ministarstvu unutarnjih poslova poručivši kako HDZ sa Mostom razgovara o svim situacijama, pa i kadrovskim, i kako su se do sada te dvije stranke uspjevale dogovoriti i pronaći zajedničko rješenje.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Slika nije dostupna Božo Petrov poručio Karamarku: 'Most neće pristati na nikakve ultimatume HDZ-a'

"Da je lako i romantično, nije, ali pogledajte, o čemu god smo razgovarali, mi smo se uspjeli dogovoriti. Nema nikavih teorija zavjera niti ultimatuma. Naravno, ja mogu biti nezadovoljan, i jesam, što neka kadrovska osvježenja već nisu provedena ranije, na primjer u SOA-i", kazao je Karamarko u Drenovcima novinarima uoči obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a za područje bivše općine Županja.

"Nisam zadovoljan niti što neki ljudi u policiji rade, a siguran sam da su jednom nogom bili s onu stranu zakona", rekao je zaključivši kako "kolege iz Mosta moraju prvo sami sagledati situaciju, a potom ćemo tražiti da se to i napravi".

Na pitanje novinara kada se može očekivati imenovanje novog ministra branitelja, kazao je kako HDZ ima svoga kandidata "koji mora proći proceduru koju mora proći", usaglašavanje s kolegama iz Mosta i razgovor s premijerom Oreškovićem. Zanijekao je i da išta zna o tome da je navodno predsjednica Kolinda Grabrar Kitarović pokazivala nadzorne snimke iz Vlade čelniku Mosta i potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu rekavši kako se ne bi bavio "nikakvim snimkama i podzemnim igrama".

Također je izrazio nezadovljstvo dinamikom obnove u poplavi prije dvije godine stradalog dijela županjske Posavine i poručio kako je nedopustivo da brojni problemi na tom području nisu riješeni niti nakon skoro dvije godine od poplave. Založio se za povećanje nataliteta na način da se ljudima omogući da normalno žive, zarađuju i žive od svoga rada, da gospodarstvo prodiše, a s njime i poljoprivreda.

"Rekao bih da Hrvatska nema budućnost ako nema kvalitetnog sela. Bez jake Slavonije neće biti niti jake Hrvatske", poručio je Tomislav Karamarko. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene