Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju s ministrom Panenićem

PITALI SMO MINISTRA O PREVARI S RAZDJELNICIMA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već 6 mjeseci Provjereno ukazuje kako su razdjelnici milijunska prevara građana. Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak niti jednom nije htio stati pred našu kameru na tu temu. Kao ni nitko iz HERE ni HEP-a. Iz HEP-a su ignorirali pitanje: zašto im je privatna tvrtka, partner Brunate - tvrtke koja ugrađuje razdjelnike u Hrvatskoj - platila putovanje u Dansku.

Na upit za razgovor o problematici s razdjelnicima toplinske energije danas nam je odgovorio novi ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dnevnik Nove TV doznaje ODLUKA MINISTRA GOSPODARSTVA Suspendirana ugradnja razdjelnika Slika nije dostupna Slijedi još analiza SLUČAJ RAZDJELNICI Rokovi teku, kazne prijete, a obaveza ostaje

Kako ćete pomoći građanima? Odnosno, hoćete li vraćati novac?

A mislim, ono, građani to ugrađuju, ali nije...to je jedan dio energetske učinkovitosti, znači bez njega, nije to povrat novca na to, nego se moraju nastaviti aktivnosti koje tome vode.

Opet se moram vratiti na to da su građani prisiljeni to ugraditi bez obzira koristi im ili ne koristi realno...

Mislim, mi smo svi prisiljeni napraviti mjere štednje, jednostavno, štedjeti se mora.

Govorilo im se da će uštedjeti, to je bila, ajmo reći svojevrsna prevara, jer nisu uštedjeli, jer vidimo da ima problema u svim gradovima diljem Hrvatske, u tom smislu imaju li oni pravo tražiti povrat novca?

Ja mislim da ne, to bi ionako moralo biti korak, ako želimo da se zna koliko tko troši, nije to kod nas samo i vani i po privatnim manjim objektima se mjeri potrošnja toplinske energije.

Pa kako ćemo onda riješiti taj problem?

Nastaviti s mjerama.

U svibnju 2013., izaslanstvo HERA-e, HEP-a i Ministarstva gospodarstva išlo je u Dansku, danskoj tvrtci Danfoss, koja inače proizvodi ventile za razdjelnike i boravili su tamo na njihov trošak. To je bilo netom prije uvođenja Zakona o tržištu energije. Kako to komentirate?

Ja nisam bio u to vrijeme kako da komentiram? Je li to sumnja da je nešto tamo dogovarano pa se išlo na korist isporučitelju, to je sad širok...

To je tvrtka koja surađuje sa Brunatom i Siemensom koji su kod nas najveći ugraditelji razdjelnika.

To trebate pitati prijašnjeg ministra.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene