Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto je puknuo nasip?

'Ako nemate zaštitnu opremu riskirate opasnost za sebe i one koje će vas spašavati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaotičnu situaciju na poplavljenim područjima komentirao je ministar Ranko Ostojić. Iako nije znao ništa reći o istrazi o Hrvatskim vodama komentirao je nezadovoljstvo mještana zabranom ulaska u sela.

Zbog puknuća nasipa u Rajevu Selu, USKOK je ušao u Hrvatske vode. Tim povodom razgovarali smo s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača

Međutim, ministar nam nije znao reći u kojoj je fazi kriminalistička istraga, čak niti je li dostavljen nalog. 'Ja sam ministar unutarnjih poslova, ne bavim s kriminalističkim istraživanjima', rekao je.

Umjesto toga rekao je kako se trenutno radi na osiguravanju pitke vode ljudima na terenu, te da se visokotlačnim pumpama pripremi ulazak na teren.

Uskok u Hrvatskim vodama: Izuzeta sva dokumentacija o probijenom nasipu

'Ljudi su sad opremljeni, u grupama u pratnji policije mogu odrađivati onaj dio posla na pripremi za sanaciju terena, a od jutra i vojska mijenja ulogu. Od dosadašnje gradnje nasipa i obrane od poplava sad idemo uz njihovu pomoć u kompletno čišćenje uginule stoke da bi se što prije uklonila mogućnost zagađenja', rekao je ministar.

Komentirao je i nezadovoljstvo mještana Rajevog Sela kojima nije dopušteno ući u selo. 'Svatko tko bi sada rekao, nema problema, samo uđite, ili širio priču o tome da nema opasnosti, ja se nadam da mu ne treba dokazivati na slučajevima koji se mogu dogoditi. Ne želimo to i to je razlog zašto ljudima nije dopušten ulazak. Opasnost od epidemije postoji, potrebna je zaštitna oprema s kojom se može ući unutra. Ako je nemate, riskirate opasnost za sebe, a onda i za one koji će vas spašavati', dodao je Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene