Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska birokracija

Greškom mu darovali cestu i nogometno igralište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko su legalizacija i uredne zemljišne knjige važne, tek sad znaju mještani Kešinaca, sela u okolici Đakova.

Naime, država je prije 15 godina, misleći da daruje pašnjak, jednom mještaninu darovala njihovo nogometno igralište s pratećim objektima i mjesnu cestu. I dok Kešinčani traže povrat zemljišta, vlasnik traži rušenje objekata na njegovoj zemlji.

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

>> Seljaci uznemireni: Kome će pripasti državna zemlja?

U Balkanskoj ulici balkanska posla. Mjesnu cestu država je darovala privatnoj osobi. 'Mi se nalazimo na jedinoj cesti u RH koja nije vlasništvo lokalne samouprave iako je cesta od lokalnog značaja', ističe Petar Blažević iz Mjesnog odbora Kešinci.

To nije sve. Uz cestu novi vlasnik od države dobiva i nogometno igralište s pratećim prostorijama i gledalištem. Da apsurd bude veći država nije znala što daruje. Da ministar nije znao što potpisuje, uvjeren je i Blažević. 'Vjerojatno da nije jer je pred njim navedeno da je pašnjak kompletno cijela čestica', kaže.

I tako, misleći da daruje pašnjak, ministar je darovao mjesnu cestu i nogometno igralište. 'Pokrenuli smo sudski spor za vraćanje onog dijela koji pripada klubu, bar onog što je igralište, jer je neosporno da je ovdje igralište 50 godina možda i više', ističe Grga Lončarević, načelnik Općine Semeljci.

Kešinčani nemaju vremena čekati okončanje sudskoga spora. 'Na sam Badnjak, kao čestitku za Božić dobili smo obavijest od građevinske inspekcije od Ministarstva graditeljstva otklanjanju ovih objekata', kaže Pavo Mijačević iz NK Kešinaca.

Na spomen rušenja skočili su mještani. Kešinčani skupo plaćaju nemar i propuste države i njezinih službenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene