Obavijesti Video Pretražite Navigacija
47 osobnih vozila

Ministar Matić uručio ključeve vozila najtežim vojnim invalidima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Matić uručio je danas ključeve 47 osobnih automobila hrvatskim ratnim i vojnim invalidima prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima poručivši kako bez obzira na gospodarsku krizu država prema njima ispunjava obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

"Domovinski rat je završio, ali ne i za vas i članove vaših obitelji", rekao je ministar branitelja Predrag Matić istaknuvši kako su prošle vlade činile sve, te da će ova i sve buduće činiti sve da im olakšaju život i ublaže zdravstvene probleme te na taj način pokazuju da im je stalo do njih.

Hrvatska je u gospodarskim problemima i složena je situacija, no to ne vrijedi za vas i vaše obitelji i vaša prava i skrb hrvatske države nikad neće biti dovedena u pitanje, poručio im je Matić. Zahvalivši na njihovom doprinosu u obrani Hrvatske, ministar je napomenuo da će predložene izmjene Zakona o pravima hrvatski branitelja i članova njihovih obitelji omogućiti još neke olakšice.

"Čuvajte još ono malo zdravlja što ga imate i poživite nam što duže i želim da se za sedam godina ponovno nađemo na dodjeli vaših novih osobnih automobila", kazao je ministar Matić.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Slika nije dostupna Predrag Matić "Lani je status branitelja dobilo 8 tisuća ljudi, možda su bili u komi 30 godina pa su se tek sad sjetili"

>> Život s invaliditetom: Ovi ljudi mogu postići sve

U ime Auto moto kluba Siget njegov predsjednik Damir Škaro podijelio je članske iskaznice hrvatskim ratnim i vojnim invalidima prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima.

Predsjednik Udruge hrvatskih ratnih i vojnih invalida prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima, Đuro Glogoški zahvalio je Ministarstvu branitelja što i u ovim teškim vremenima ispunjava obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Također je rekao kako se kupnja novih autombila za hrvatske ratne i vojne invalide prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima ne smije gledati kao teret državnog proračuna.

Napomenuo je da se izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji predlaže da njihove supruge dobiju pravo na mirovinu s navršenih 40 godina života u slučaju njihove smrti zbog kraće životne dobi kao posljedice ranjavanja, kako ne bi izgubile sva prava i postale socijalni slučajevi.

Također je rekao kako su od Ministarstva prometa zatražili oslobađajne od plaćanja cestarine za hrvatske ratne i vojne invalide prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene