Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rokovi nisu preambiciozni

Ministar Krstičević: Strategija nacionalne sigurnosti možda do sredine srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova hrvatska Strategija nacionalne sigurnosti mogla bi biti usvojena u Saboru do kraja ljetnog zasjedanja, točnije do 15 srpnja, najavio je u utorak potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Nakon sjednice Povjerenstva za izradu nacrta prijedloga Strategije nacionalne sigurnosti u HVU Franjo Tuđman, zatvorene za javnost, Krstičević je novinarima rekao da je nakon četiri mjeseca rada povjerenstvo upoznato s prvim nacrtom Strategije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TELEFONSKA SJEDNICA VLADE Plenković izabrao: Damir Krstičević bit će mu posebni savjetnik za obranu, a Mate Granić za vanjsku politiku Damir Krstičević, bivši ministar obrane Humanost na djelu Damir Krstičević prvi put progovorio o spašavanju srpskog vojnika na ratištu: "Dobro je, ne tribaš plakat, ne boj se... Izliječit ćemo mi tebe, nismo mi četnici"

Najbitnijim je ocijenio da su u radu povjerenstva sudjelovali predstavnici parlamentarne većine i oporbe, kao i raznih ministarstava i institucija. Pitanje nacionalne sigurnosti je nadstranačko, dodao je ministar i izvijestio kako im je zadaća početkom svibnja prijedlog Strategije dati u javnu raspravu.

Početkom lipnja, na osnovi javne rasprave, napravili bi završni prijedlog Strategije nacionalne sigurnosti koji bi potom uputili Vladi, a ona ga poslala u Sabor, kako bi do polovice srpnja završili rasprava i usvajanje u Saboru.

Na upit jesu li ti rokovi preambiciozni Krstičević je rekao da se postavljeni hodogrami aktivnosti nakon četiri mjeseca "drže dobro te da u povjerenstvu postoji sinergija svih i uključenost da bi se došlo do kvalitetnog strateškog dokumenta.

Što se tiče "afere Dnevnice", Krstičević je rekao da treba sve provjeravati i da nam je potreban sustavi sigurnosti koji će uspostaviti odgovornost, kako bi stvari bile transparentne. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene