Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedeći dani presudni

Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju o brodogradilištima Uljanik i 3. maj iz Kine

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u petak u Otoku nedaleko Vinkovaca kako u ovom trenutku još uvijek nema nema "analizu kolega iz Kine" te u idućih nekoliko dana očekuje povratnu informaciju o interesu kineske kompanije China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) za brodogradilišta Uljanik i 3. maj.

"U kontinuitetu sam u kontaktu s veleposlanikom Kine ovdje u Republici Hrvatskoj. Kakva će konačna informacija biti i za što će oni točno biti zainteresirani, da li samo isključivo za brodogradnju ili diverzifikaciju na prostoru Pule ili Rijeke, očekujem da ćemo saznati u nekoliko slijedećih dana", kazao je ministar Horvat odgovarajući na upite novinara.

Pročitajte i ovo Predsjednik Živog zida Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Oštre kritike iz oporbe Ivan Sinčić: "Zbog nesposobnosti Plenkovića stvari se odugovlače, dok radnici Uljanika gladuju" Radnici 3. maja u redu za hranu (Foto: Dnevnik.hr) Traže plaće i opstanak škvera Radnici 3. maja u redovima za hranu iz humanitarne donacije: "Došli smo do kraja"

Delegacija kineske kompanije China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) je 30. travnja i 1. svibnja posjetila brodogradilišta u Puli i Rijeci. Razgovarali su s čelnicima Uljanika i 3. maja, a u tim razgovorima su upoznati s pojedinostima poslovanja oba škvera.

Prije toga, delegacija kineske kompanije razgovarala je i s premijerom Andrejem Plenkovićem. On je nakon tog razgovora izjavio da od kineskih posjetitelja očekuje analizu i razmatranje mogućnosti eventualne suradnje ili partnerstva.

U iščekivanju odgovora iz Kine trebala bi se održati ročišta na kojima se očekuje odluka o pokretanju stečaja nekih od članica Uljanik grupe. U ponedjeljak, 13. svibnja, Trgovački sud u Pazinu odlučivat će o Uljanik Brodogradilištu, a u petak, 17. svibnja o Uljanik d.d., krovnoj tvrtki Uljanik grupe.

Aktualno Predstavnici Inicijative "67 je previše" nezadovoljni odlukom Ustavnog suda: "Ako to tako bude, mislim da mi kao nacija najbolje da napravimo kolektivno samoubojstvo" Vilim Ribić (Foto: Dnevnik.hr) Vilim Ribić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Predstavnici Inicijative "67 je previše" nezadovoljni odlukom Ustavnog suda: "Ako to tako bude, mislim da mi kao nacija najbolje da napravimo kolektivno samoubojstvo" 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene