Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Ministar Božinović o Stierovoj ostavci: "To je bilo nepotrebno. HDZ nikad nije bio jači"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio javnosti je primjetio da su policija i sud iznimno brzo, i po nekima, prerigorozno reagirali u slučaju napada na Janicu Kostelić. O svemu tome s novim ministrom unutarnjih poslova, Davorom Božinovićem, razgovarala je Ivana Ivanda Rožić.

Kritičari optužuju policiju da je uhitila huligane samo zato što se radi o Janici Kostelić. Je li to istina?

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Što bi bilo da policija nije reagirala sukladno Zakonu, kao što je reagirala? Kakva bi onda bila reakcija tih nekih kritičara? naime, ovdje imamo čin više desetaka muškaraca, koji su na trajektu, a kasnije i u luci, u supetru na Braču, blokirali kretanje automobila u kojem je bila Janica Kostelić, izvikivali pogrdne parole, koje nisu na čast nikome. Jedan potpuno anticivilizacijski čin. Policija je djelovala sukladno Zakonu i svi oni koji danas oko toga nešto polemiziraju,trebali bi znati da više od tisuću, u prosjeku, takvih djela policija godišnje procesuira u Republici Hrvatskoj.

Znači li to da bilo koji građanin RH može prijaviti policiji slučaj vrijeđanja i očekivati da će policija reagirati uhićenjima?

Sigurno, međutim u ovom slučaju morate znati da su građani i turisti koji su bili na trajektu, snimali cijeli događaj, tako da je postupak dokazivanja bio itekako olakšan. naime više građana, i domaćih i stranih su snimali taj nečuven događaj i na neki način šokirani svime onim što su vidjeli, ustupili policiji svoje snimke i tad nije bio problem identificirati ljude koji su to radili, a vjerojatno ni prekršajnom sudu da donese određene odluke.

5 dana zatvora mnogi su okarakterizirali kao previše za verbalni delikt?

Ne mogu komentirati rad pravosuđa. To nije u nadležnosti MUP-a.

Jesmo li svi pred zakonom jednaki? Sjetimo se samo slučaja Mirjane Rakić, Freda Matića, Zdravka Mamića i drugih.

Vi me možete podsjetiti, kao što ja Vas mogu podsjetiti da mi je prvi radni dan i ono što mogu jamčiti Vama i građanima RH da će policija i MUP sve građane tretirati na jednak način.

Kakav je Vaš komentar na ostavku Vašeg kolege Davora Ive Stiera?

Pa kolega Stier je, čuli smo na pressici, ponudio ostavku. Moje osobno mišljenje je da ona nije bila potrebna zbog toga što smo kao stranka i kao Vlada konsolidirani. Nikad nismo bili jači. Međutim, u njegove razloge ne želim ulaziti.

Je li Vas to iznenadilo?

Ne mogu reći da me to iznenadilo u onoj mjeri da je to došlo iz vedra neba, jer se o tome već nekoliko dana priča i kolega Stier je bio na putu u SAD i vratio se tek jučer ili pred vikend, tako da, evo.

Bojite li se da će možda doći do raskola u stranci?

Ne bojim s ei neće doći do raskola u Stranci. O čemu govorimo? pa HDZ je na ovim lokalnim izborima zaplavio Hrvatsku.

Postoji li neko novo rješenje za ime novog ministra?

To je stvar premijera i on će o tome odlučiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene